h i r d e t é s

A balta éle

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A balta éle

2021. január 12. - 14:56

 

Schiffer András – többször esett már szó erről – kétszer hozta össze Orbánnak a kétharmadot.

Három eset van: ez az ember vagy mérhetetlenül korlátolt, vagy kizárólag, minden más szempontot fölülírva önös politikai céljait követte, vagy Orbán embere volt.

A múlt idő némi megnyugvással töltött el, van elég baj és bajkeverő nélküle is a terepen. De eltűnése a közéletből (a mór megtette kötelességét?). az örvendetes fejlemény múlékonynak, átmenetinek bizonyult.

Schiffer újra belefogott.

A Civilhetesben közzétett (azonos című) írás szerint Schiffer, sok minden más mellett, arra jutott, hogy "a Momentum-DK kettős csicskása lett az LMP".

Mi az LMP egyáltalán? Ne ragadjunk le túlságosan ennél a sokszorosan megválaszolt kérdésnél, de érintenünk kell, mert különben nem juthatunk közelebb Schiffer vélelmezett céljához. Az indulásakor sok
naiv hívet szerzett párt – nem utolsósorban az ellenzéki együttműködésből magát kivonva –, ha későn is, elvesztette szavazóit, majd Hadházy és Szél elnöksége némi reményt nyújtott rá, hogy tisztes politikai fellépésre fog váltani, úgyhogy természetesen eltávolították őket, mára pedig ez a társulat az Ungár-, Sallai-,Keresztes-félék kezében lenullázta magát, néhány ezer szavazatra számíthat, és arra, hogy eltűnik a süllyesztőben. Számukra tehát a fuldokló korty levegője az ellenzéki összefogás, ahol úgy léphetnekföl, mint létező párt, és talán megcsíphetnek egy-két képviselői helyet 2022-ben, amire önállóan indulva esélyük se lenne. (Ám nem kérdés, hogy az LMP ma már, és 2022-ben, is a legjobb esetben nagyjábóla KDNP és a Liberális Párt nevű képződmények szintjén mozog, melyek ténylegesen mérhető számú szavazatot soha nem kapnak/kaptak, és csak a Fidesz taktikázása, illetve az MSZP érthetetlen gyámkodása folytán vannak bent a Parlamentben. Ennél jobb kilátásai emberi számítás szerint most az LMP-nek sem lehetnek, elvethetjük tehát a gondolatot, hogy Schiffer a párt jövőjéért aggódva ragadott ismét baltát.

Mert megtette. Okfejtésének, célja semmi más nem lehet, mint az ellenzéki összefogás széthasítása, szétforgácsolása. Ami kétszer már bejött neki, de most erre kicsi az esélye.

Schiffer mindenesetre elfelejti kifejteni, hogy mit ért az alatt, amit állít. Nem is nagyon lehet ezt alátámasztó tényeket, érveket találni, viszont pejoratív felhanggal meg lehetett nevezni az Orbán célkeresztje közepén lévő DK-t (és a Momentumot). Ennyi úgy látszik egyelőre, rombolásként elég is. De biztos vagyok benne, hogy a balta még előkerül.


 

Kommentek

h i r d e t é s