h i r d e t é s

A BRFK-hoz fordulnak a roma holokauszt emlékmű megrongálása miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A BRFK-hoz fordulnak a roma holokauszt emlékmű megrongálása miatt

2019. július 10. - 13:29

 

Sermer Ádám a Budapesti Rendőr-főkapitányhoz fordul a fővárosi Nehru Parton található roma holokauszt emlékmű megrongálása miatt. 

Forrás: 9.kerulet.ittlakunk.hu Forrás: Juhász Péter

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje arra kéri Terdik Tamás rendőr-főkapitányt, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a rongálókat minél előbb megtalálják. Budapest a szabadság és a tolerancia fővárosa, ahol nincs helye a szélsőséges, homofób, rasszista és gyűlöletkeltő bűncselekményeknek. Az ilyen tettek ellen minél előbb és minél határozottabban fel kell lépni.

A Magyar Liberális Párt képviselői, Sermer Ádám és Bősz Anett országgyűlési képviselő éppen azért írta alá a gyűlöletbeszéd ellen fellépő 1 Magyarország Nyilatkozatot, mert egy olyan Magyarországban hiszünk, ahol mindenki egyenlő jogokkal rendelkezik, és ahol a többségi társadalom kiáll a kisebbségeket ért hátrányos megkülönböztetések ellen. Mert a jogállamot és a demokratikus intézményrendszert csak közösen állíthatjuk helyre Magyarországon. 

Arra kérjük Terdik Tamást, hogy a környéken működő térfigyelő kamerák felvételeit mielőbb elemezzék ki, és kiemelt ügyként kezeljék az emlékmű megrongálását. A holokauszt áldozatainak emlékét, a kisebbségek jogait közös erővel kell megvédenünk. Ne hagyjuk, hogy szélsőségesek félelmet kelthessenek Budapesten!

Magyar Liberális Párt - Liberálisok 


 

h i r d e t é s