h i r d e t é s

A CES-en mutatkozik be az LG új CineBeam 4K lézerprojektora

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A CES-en mutatkozik be az LG új CineBeam 4K lézerprojektora

2019. január 04. - 10:53

 

Az új projekor lenyűgöző képminőséget, kényelmet és minden korábbinál jobb házmozi-élményt nyújt a mesterséges intelligenciával.

Az LG Electronics (LG) a 2019-es CES-en mutatja be második generációs ultrarövid vetítési távolságú (Ultra Short Throw, UST) CineBeam 4K lézerprojektorát (HU85L-es modell). A 2019-es CES legjobb innovációinak járó elismerést kiérdemlő újdonság az LG első 4K projektorának (HU80K) sikerére épít, és idén is kitűnik a versenytársak közül minimális helyigényével, valamint kompakt formatervezésével. A készülék tökéletesen tiszta 4K képet képes vetíteni lényegében bármilyen sík felületre, tehát nem csak falra, hanem akár a padlóra vagy a plafonra is.

Az UST technológia révén az LG CineBeam 4K lézerprojektor a vetítőfelülettől kicsivel több mint 5 centiméterre elhelyezve 90 hüvelykes, míg 18 centiméterről továbbra is éles, ám jóval nagyobb, 120 colos képet képes vetíteni. A készülék üzembe helyezése gyors és egyszerű, a kis helyi-gényű szerkezet pedig igazi moziélményt teremt az otthonokban.

Az LG CineBeam 4K lézerprojektor 2500 ANSI lumen fényerőt és 4K UHD fel-bontást szolgáltat, így kivételesen világos, tiszta képet és mély feketét jelenít meg, hogy a néző teljesen átadhassa magát a házimozi-élménynek. A HU85L rendkívül pontosan jeleníti meg a színek széles skáláját, így a ki-vetített kép a lehető legközelebb áll a valósághoz. A projektor számos tar-talmi beállítást is kínál: a felhasználó könnyen streamelhet filmeket és so-rozatokat közvetlenül a kedvenc szolgáltatójától, míg az USB, Ethernet és HDMI csatlakozók további összekapcsolási lehetőségeket biztosítanak.

A rendkívül kompakt eszköz könnyen mozgatható és bármely környezetben gyorsan üzembe helyezhető, ezzel is időt spórolva a filmnézés javára. Az LG CineBeam 4K lézerprojektora kisebb, mint más vezető gyártók 4K vetítői, visszafogott formatervezésével pedig nem vonja el a figyelmet a mozizás élményéről, miközben bármely helyiség dizájnelemeként is megállja a helyét. Az eszköz precíz vizuális megjelenítést kínál a 12 pontos alapbeál-lítási funkció révén, amely megakadályozza a más UST projektorokra jellemző képtorzulást.

A CineBeam lézerprojektorba épített mesterséges intelligencia (Artificial In-telligence, AI) maximális felhasználói kényelmet kínál, hiszen az LG AI-technológiája, a ThinQ a természetes nyelvi feldolgozásnak (Natual Lan-guage Processing, NLP) köszönhetően hangutasításokkal is irányítható. A néző egyszerű verbális utasításokkal vezérelheti a projektor működését vagy szűkítheti a keresett tartalmak körét, de akár kedvenc színészeinek filmjei között is böngészhet, és a projektor Magic Remote távirányítójába beszélve férhet hozzá a kívánt tartalmakhoz. A Magic Remote akár geszt-usokat is képes felismerni: megvilágított gombjai automatikusan bekapcsolnak, ha az eszköz mozgást érzékel, ezzel segítve a navigációt.

Az új CineBeam lézerprojektor egyszerre nyújtja a 4K filmnézés élményét és az AI-technológia kényelmét

– nyilatkozta Jang Ik-hwan, az LG IT üzle-tágának vezetője.

Jelenleg nincs más olyan termék a piacon, amely min-dezt egyszerre kínálná – ez is azt példázza, hogy az LG továbbra is egyedi értéket ad a felhasználóknak.

A CES látogatói január 8. és 11. között maguk is megtekinthetik az LG dí-jnyertes CineBeam 4K lézerprojektorát az LG standján (#11100), a Las Vegas Convention Center központi csarnokában.


 

h i r d e t é s