h i r d e t é s

A DK azonnali béremelést követel a kórházi háttérdolgozóknak

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

A DK azonnali béremelést követel a kórházi háttérdolgozóknak

2019. szeptember 22. - 10:54

 

A Demokratikus Koalíció (DK) azonnali béremelést követel a kórházi háttérmunkát végző dolgozóknak - mondta László Imre, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, az ellenzék XI. kerületi közös polgármesterjelöltje vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kép illusztráció! - Forrás: 168ora.hu

A politikus úgy fogalmazott, az "Orbán-rezsimnek" láthatatlanok azok a szakemberek, akik a kórházak működtetéséhez szükséges munkákat végzik, így ők kimaradtak az ágazat eddigi béremeléseiből. Az adminisztratív, pénzügyi, informatikai és karbantartói feladatokat ellátó személyzet munkája nélkül azonban működőképtelenné válhatnak a kórházak - tette hozzá.

László Imre megismételte, a DK szerint vészhelyzet van az egészségügyben, amit csak egy európai egészségügyi minimum bevezetése oldhatna meg.

Elmondta, ez azt jelenti, hogy minden egészségügyi intézményben garantálni kell azokat az elengedhetetlen feltételeket, amelyek a betegellátáshoz szükségesek. Működtethető kórházakat és megbecsült dolgozókat jelent - összegzett, hozzátéve, jelenleg több kórházban, illetve osztályon nem áll rendelkezésre megfelelő számban orvos és orvosi műszer. (MTI)


 

h i r d e t é s