h i r d e t é s

A drogprobléma elkendőzése helyett valódi megoldást sürgetnek a Hős utcában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A drogprobléma elkendőzése helyett valódi megoldást sürgetnek a Hős utcában

2018. szeptember 21. - 17:34

 

A Magyar Liberális Párt szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a nagyobb rendőri jelenlét nem megoldotta a drogproblémát a Hős utcában, csupán szétterítette.

Bár a rendőrség kiüldözte a kábítószert-fogyasztókat a VIII. kerület hírhedtté vált utcájából, a veszélyes, ismeretlen eredetű biofüvet, dizájnerdrogokat használók nem tűntek el, csupán áttelepültek a Pillangó Parkba, az 1-es villamos vonalára és a Népligetbe, hogy ugyanazt folytathassák ott, amit a Hős utcában elkezdtek.

Meggyőződésünk, hogy a Fidesz drogstratégiája megbukott. Meggyőződésünk, hogy a drogfogyasztás visszaszorításához nem egyre keményebb hatósági fellépésre és egyre szigorúbb kiriminalizálásra, hanem megelőzésre, felvilágosításra, megfelelő rehabilitációs programokra és szakszerű ártalomcsökkentésre lenne szükség. A kábítószer-függőség főként a szegénységben élő, nehéz szociális helyzetben lévő, halmozottan hátrányos helyzetű embereket érinti, akiknek a folyamatos rendőri jelenlét és ellenőrzés helyett valódi segítségnyújtásra lenne szüksége. A fiataloknak felvilágosítást kellene tartani, megelőző programokat indítani, a szerhasználóknak pedig meg kellene teremteni a lehetőséget a rehabilitációra. 

A Liberálisok egy átfogó, szakmai koncepció kidolgozását várják a kormánytól, amelynek a kialakításába szociális- és egészségügyi szakembereket, pszichológusokat, szociológusokat és politikusokat is bevonnának. Itt az idő, hogy a felületi kezelés helyett valódi segítséget nyújtsunk a Hős utcában élőknek! 

Szabadai Viktor a Liberálisok budapesti választmányának elnöke a Hős utcából jelentkezett be élőben a Facebookon, hogy felhívja a figyelmet az ott tapasztalt droghelyzet tarthatatlanságára, amikor egy láthatóan bedrogozott, magáról nem tudó, beszámíthatatlan fiatal sétált be a képbe (a felvétel végén):


 

h i r d e t é s