h i r d e t é s

A Dunántúlon havazás, nyugaton hófúvás is lehet!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Dunántúlon havazás, nyugaton hófúvás is lehet!

2018. február 22. - 06:22

 

Csütörtökön marad a borongós idő, az északkeleti tájak kivételével havazás, középen havas eső, délkeleten eső is várható. - írja az Időjárás.hu

Az erős északi, északkeleti szél nyugaton, délnyugaton hófúvást okozhat. Pénteken még várható elszórtan csapadék, majd a hétvégén igen erős lehűlésre számíthatunk!

Délelőtt erősen felhős, borult marad az ég, főleg az ország délnyugati felén várható csapadék. A Dunántúlon havazás, az Alföld déli részén havas eső, helyenként eső is lehet.

Délután erősen felhős, borult lesz az ég, az ország északkeleti harmadát leszámítva többfelé várható csapadék. A Dunántúlon havazás, középen a havazás mellett havas eső, délkeleten eső is várható.

Az északkeleti szél élénk, többfelé erős lesz, mely nyugaton hófúvást is okozhat. -1, 6 fokra számíthatunk, nyugaton várható a hidegebb.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön továbbra a környezetünkben marad a kettősfront. - írja a meteoklinika.hu

Mind a melegfrontra, mind a hidegfrontra érzékenyeknek folytatódik ez a különösen megterhelő időszak, sőt napközben fokozatosan nő a terhelés, romlik a humánmeteorológiai helyzet. A fejfájás, migrénes panaszok megmaradnak, nem enyhülnek. Igen nehéz időszak ez a szívbetegséggel küszködőknek. Többen tapasztalhatnak keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, lehetőleg ne végezzünk megerőltető tevékenységeket. Ebben az esetben javasolt minél előbb elkezdenie galagonyakészítményeket, például galagonyateát, vagy citromfűteát fogyasztania – napi 1-2 csésze javasolt.

A szabadtéri programoknak nem kedvez az idő, a szeles, csapadékos időben nagy a megfázásveszély. Öltözzünk melegen, rétegesen, vízálló ruhákat vegyünk fel! A komfortérzet jelentősen romlik, az érzett hőmérséklet több fokkal a mért értékek alatt alakul. A borongós időben levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk. Napközben a zöld teát részesítse előnybe kávéval szemben.

Szervezetünk hamarabb kimerül és legyengül a rendkívül gyors és intenzív frontátvonulások, illetve a szeszélyes időjárás következtében, így fogékonyabbá válik a járványokkal szemben. Fontos, hogy erősítse az immunrendszerét, különösen most az influenzajárvány idején. A sok vitamin és a kímélő ételek mellett igyon sok folyadékot, akár ásványvíz, akár meleg levesek, teák formájában, és gyakran, alaposan mosson kezet. A nyirkos, párás időben a vírusok könnyebben szaporodnak, terjednek.

A csapadékos időben tisztult a levegő, a nagyvárosokban is alacsonyabb a légszennyezettség mértéke.

A közlekedők a havazás, a vegyes halmazállapotú csapadék miatt havas, latyakos, nedves útszakaszokkal találkoznak, megnövekszik a féktáv, tartson ilyenkor nagyobb követési távolságot, valamint jelentősen mérsékelje a sebességet is! Nyugaton és keleten az időnként megélénkülő, megerősödő légmozgás ronthat a járművek menetstabilitásán.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s