h i r d e t é s

"A Fidesz alárendelt viszonnyal kiszolgáltatja hazánkat Putyinnak"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"A Fidesz alárendelt viszonnyal kiszolgáltatja hazánkat Putyinnak"

2019. október 31. - 06:38

 

 Reagáltak a pártok Putyin látogatására

Budapest, 2019. október 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. október 30-án. - Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az MSZP szerint „az orosz elnök úgy jár Magyarországra, mint egy tulajdonos vagy egy gazda, aki idejön ellenőrizni a befektetéseit, amikről be is számoltatja a magyar kormányt. Ezzel az alárendelt viszonnyal a Fidesz kiszolgáltatja hazánkat Putyinnak és eltávolítja Magyarországot a nyugati szövetségeseitől”. A szocialisták úgy vélik, Orbán Viktor miniszterelnök csak a szavak szintjén szabadságharcos, az orosz elnök „zsinóron rángatja és rövid pórázon tartja”.

A Demokratikus Koalíció arra emlékeztetett, Orbán Viktor néhány éve még tiltakozott az oroszok ellen, ma viszont már „Putyin zsebében van”. A párt elnöke, Gyurcsány Ferenc szerint Putyinnak Orbán nyit utat Európa gyengítéséhez – az erős Európai Unió egyiküknek sem érdeke.

Az LMP-s frakcióvezető, Keresztes László Lóránt szerint amikor Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal tárgyal, a nemzeti érdekeinket árulja el.

A Párbeszéd szóvivője, Barabás Richárd azt mondta: az oroszokkal köttetett eddigi egyezségekre Magyarország eladósodása, kiszolgáltatottsága volt jellemző.

A Momentum képviselője, Berg Dániel úgy véli, nem véletlen, hogy Putyin egyre gyakoribb vendék hazánkban: Orbán Viktor követendő példaként tekint a tekintélyelvű keleti autokráciákra. Cseh Katalin, a párt európai parlamenti képviselője szerint Magyarországnak a lehető legtávolabb kellene tartania magát Putyintól és rendszerétől.

A Fidesznek Putyinról is Gyurcsány Ferenc DK-elnök jutott eszébe. Mint írták, „az a Gyurcsány putyinozik, aki kormányfőként a villájába hívta, folyton barátjának nevezte és ölelgette az orosz elnököt. Azok a szocialisták emlegetnek orosz befolyást, akik fél évszázadon át voltak a szovjet diktatúra helytartói és a kommunista párt jogutódjai”. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s