h i r d e t é s

A Fidesz bemutatta legújabb csapatát Esztergomban

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A Fidesz bemutatta legújabb csapatát Esztergomban

2019. augusztus 08. - 10:02

 

Szélsőjobb vezetésű egyesület zavarná meg Esztergomban a teljes ellenzéki összefogást.

A Fideszt erősítő álellenzéki csapat: (b-j) Sáska János, Geletey Balázs, Nagy László, Stámusz Andrea, Nyíri Attila, Zentai-Plajner Zsolt, Dr. Révfalvi Gergely és Körmöczi Miklós

Révfalvi Gergelyt, a 2013-ban az esztergomi KDNP-ből kilépett ügyvédet indítja el polgármesterjelöltként az Egész Esztergom Egyesület.

Az újonnan, június végén alapított civil szervezet elnöke az a Jobbikból 2018 végén a Mi Hazánk Mozgalomba átevezett Stámusz Andrea, aki 2014-ben polgármesterjelölt is volt Tétényi Évával szemben.


Forrás: valasztas.hu

Stámusz jelenleg is önkormányzati képviselő Esztergomban, bár az egyesület bejegyző végzése szerint nem esztergomi lakos. Sokak szerint Stámusz 2014-es elindulása a korábbi független polgármesternő bukásának közvetlen okozója volt.

A Fidesz Esztergomban a májusban frissen kormánybiztossá kinevezett Hernádi Ádámot indítja polgármesterjelöltként, aki a jelenleg is az Interpol által körözött Hernádi Zsolt MOL vezérigazgató unokaöccse.

Családban marad

Az Egész Esztergom Egyesület által közzétett csoportképen felismerhető egy Tétényi Éva ellen elindult másik 2014-es polgármesterjelölt is. Az akkor függetlenként induló Körmöczi Miklós szintén kötődik a Hernádi családhoz: néhai apósa Hernádi Zsolt édesanyjának második férje volt, tehát Körmöczi lényegében a MOL vezérigazgatójának sógora.

A Révfalvi Gergely indulását bejelentő helyi sajtófelületeken támogatásáról biztosította az egyesületet a DK esztergomi választókerületének vezetője, Manga Gyula is.

Időközben Manga Gyula törölte a posztot, de van róla képernyőkép (2019. augusztus 12. 11:32 - a szerk.)

A DK mint párt egyébként a Momentummal, Jobbikkal, MSZP-vel, LMP-vel, Párbeszéddel és az Európai Baloldal támogatásával teljes ellenzéki összefogást bejelentő Szeretgom Egyesületet támogatja, akik eddig 6 lokálpatrióta jelöltet jelentettek be a polgármester-jelölt Cserép János személyén túl.

A Fidesz hátradőlhet?

A pártok és civilek 2018. május 4-én kezdték el az egyeztetéseket a közös indulásról. Az elmúlt egy évben elég markánsan átjött a tárgyalásokon, hogy a Fidesz helyi kiskirályait leváltani csak egységes ellenzékkel lehet. Ehhez azonban Esztergomban is ellenzékváltásra lenne szükség. Erre azonban 2019-ben csak részlegesen kerülhet sor, például az Egész Esztergom Egyesület miatt, aminek tagjai többségükben már erkölcsileg és politikailag is megbuktak, de még egyszer elindulnak a választáson, hogy segítsék a Fidesz újabb 5 évét Esztergomban. Abban bíztam, hogy idén ősztől Esztergomban végbemehet egy paradigmaváltás (Paradigmaváltás: A paradigma (vagy korszellem) a gondolkodásoknak, vélekedéseknek, értékeknek és módszereknek egy adott társadalom vagy szűkebben egy közösség minden tagja által elfogadott összességét jelenti. – a szerk.), amely következményeként szeretett városunk fejlődési pályára állhat. Ezzel az álellenzéki indulással vélhetően újabb 5 évre sikerülhet stabilizálnia érdekeit a Fidesznek a városban. Azok az ellenzéki emberek, akik a nevüket adják ehhez a megosztó politikához, a jelenlegi rendszer fenntartásában érdekeltek.

Az első gondolatom az volt, hogy annyira senki nem lehet hülye, hogy egy hét párti ellenzéki koszenzussal szemben elindul és még el is hiszi, hogy nyerhet. Persze, hogy eszüknél vannak, ketten egészen biztosan. Nyíri Attila vélhetően azért mondott vissza egy nyerhető pozíciót a Szeretgom Egyesületnél, mert okosan felmérte a potenciált a helyi ellenzékben, és, ha az ellenzék nyer, akkor ő veszít. Révfalvi Gergely pedig olyan alaposan szervezi és készíti elő a politikai szereplését, mint a NASA egy űrrepülést. Szeretne ő polgármester lenni, csak nem most és nem az Egész Esztergom Egyesülettel.

Esztergomban a változásra csak egyetlen esély van, ez pedig a Szeretgom Egyesület. Ne higgyék amit leírtam, majd olvassák el 2019. október 14-én a választási eredményeket.

Frissítés (2019. augusztus 8. 10:21)

Közleményben reagált a Szeretgom Egyesület a semmiből felbukkant "ellenzéki", civil egyesület megjelenésére:

Frissítés (2019. augusztus 8. 10:24)

Szélsőjobb összeborulással vádolják a Haladó Esztergomért Egyesületet

A Haladó Esztergomért Egyesület régóta egy markánsan baloldaliakat összefogó szervezete volt Esztergomnak. 

Azonban az egyesület vezetősége egyértelműen kiállt a szélső-jobboldali Mi Hazánk Mozgalomhoz köthető Egész Esztergomért Egyesület által bejelentett alternatív-ellenzéki társulat mögött, sőt az egyesület tagját, Nyíri Attilát is fel lehet fedezni a csoportképen. - írja a Szeretgom


 

Kommentek

h i r d e t é s