h i r d e t é s

A Fidesz képes a szarból is várat építeni?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A Fidesz képes a szarból is várat építeni?

2017. november 18. - 07:54

Tállai András, a Fidesz egyik legintelligensebb, szellemi képességek tekintetében kiemelkedő államtitkára, a közelmúltban a saját közösségi oldalán dicsekedett azzal, elintézte, hogy választókerületében olcsóbb legyen a benzin.

Forrás: gepnarancs.hu

Tállai elvtárs büszkén kérkedett:

„Állampolgári megkeresésre jártam el a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében.

Egyeztetéseket folytattunk a MOL illetékes képviselőivel, amelynek eredménye: az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.”

Az adóhatóságot is irányító fideszes főembert – ahelyett, hogy fenékbe rúgta volna –  a miniszterelnök megdicsérte: “Gratulálok! Akkor mindenki intézze el!”

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták éltek a magas labdával, pamfletben szólították fel a Fidesz megyei képviselőit, hogy intézzék el, olcsóbb legyen a benzin a megyében is, hiszen nagy a nyomor az alföldi térségben.

„Itt az alkalom, hogy a Fidesz helyi potentátjai eljárjanak a saját választóik érdekében. Vegyék fel a K-telefont, üssék be a MOL elnökének a számát, s érjék el, hogy a megye valamennyi MOL kútjánál érzékelhetően csökkenjen az üzemanyag ára! Amit egy “egyszerű” államtitkár képes volt elintézni, kizárt, hogy Kósa Lajos miniszter, Tasó László kistelepülések fejlesztéséért felelős államtitkár, Pósán László, a Fidesz megyei nagyot mondó embere, és a többi eddig igen rejtve munkálkodó képviselő ne tudna elintézni.”

A Fidesz helyi szervezete közleményben reagált, és „iskolázta” le a szoci gúnyirat szerzőit:

„Magyarországon a MOL az üzemanyagok nagykereskedelmi árát határozza meg, a kiskereskedelmi ár az egyes benzinkutak üzemeltetőitől függ. Ott, ahol nagyon kirívó eltérés mutatkozik a kiskereskedelmi átlagár és az adott benzinkút árszabása között, ott indokolt és helyes, ha az országgyűlési képviselő ennek utánajár.”  Szerintük a szocialisták „teljes tájékozatlanságukról tesznek tanúbizonyságot”.

Valószínűleg a közleményt elfelejtették a KDNP szóvivőjének megküldeni, hiszen még ugyanaznap az RTL Klub híradójának Hollik István arról beszélt, ő is kezdeményezni fogja, hogy a Duna-kanyart is magában foglaló választókerületében is csökkentsék a benzin árát.

Minderre a heti kormányinfón, a maga cinikus módján Lázár miniszter még egy lapáttal rá is tett. Kiállt elvtársa mellett, arról beszélt „Ha Hódmezővásárhelyen sokkal magasabb az üzemanyag ára, mint Pesten, akkor meg fogom keresni azokat a kiskereskedőket akik helyben a benzint árusítják.”

A Fidesz ismét egyik legnagyobb erényéről tett tanúbizonyságot. A legnagyobb marhaságból is képesek „győzelmet” kovácsolni. A szar nem lepheti annyira be őket, hogy beismerjék „büdösek”.  Addig így tesznek, míg el nem süllyednek teljesen a fekáliában.

A történtek ismeretében elképzelhető, a következő lépésük az lesz, hogy a gránitszilárdságúban is rögzítik, a benzin ára a Fidesz egyéni országgyűlési képviselői szabad prédája lesz, elsősorban a választások előtt. Hogy közben a MOL szív, több is veszett Mohácsnál. Majd más állami üzletekkel honorálják, hiszen a cég főnöke is a brancs tagja. (gepnarancs.hu)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s