h i r d e t é s

A Fidesz kiszámolta...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz kiszámolta...

2020. február 23. - 17:17

 

A Fidesz kimatekolta, hogy a gyönygyöspataiak 98 százaléka nemet mondott a vasárnapi tüntetésre.

A politikai tüntetés szervezői saját magukat leplezték le, hiszen a „szabad Gyönygyöspatáért" meghirdetett demonstrációra Gyöngyöspatáról nem egész egy busznyi ember érkezett. Ez azt jelenti, hogy a gyöngyöspataiak 98 százaléka nemet mondott erre a politikai akcióra – jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője vasárnap, a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

Horváth László azt hangsúlyozta: világossá vált, hogy a „Soros György által támogatott szervezetek" nem akarnak békés együttélést magyarok és cigányok között, és nem akarnak tisztességes, jó és igazságos válaszokat a meglévő problémákra. Az ő „receptjük" – emelte ki –, hogy először tudatosan gerjesztenek egy konfliktust, majd „harcba szólítják" a cigányságot a többségi társadalommal szemben.

„Ez tisztességtelen és elfogadhatatlan" – jelentette ki a miniszterelnöki megbízott.

Hozzátette: számukra az a fontos, hogy az elmúlt években a cigányság többségének számára a segélyalapú életet felváltotta a munka- és tanulásalapú élet. Senkinek nem fogjuk engedni, hogy ezt a nehezen elért közös eredményt a saját politikai céljai miatt lerombolja – szögezte le Horváth László. (MTI) / hirklikk.hu

Reggel írtuk meg, hogy a heves indulatokat kiváltó törvényjavaslatot 2016. október 25-én 12:27:38-kor a a parlament 115 igen, 23 nem és 30 tartózkodás mellett elfogadta.

A Népszava pedig arról írt kora délután, hogy tizenöt busztársaság mondta visszaa gyöngyöspatai romák megrendelését. Korábban a Mérce írta meg, hogy a budapesti demonstrációra készülődő gyöngyöspatai Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) nem várt akadályokba ütközött.

Az általuk felkeresett busztársaságok sorra mondták vissza félóra-órával a telefonos egyeztetések után a megrendeléseket. Csemer Géza, a gyöngyöspatai RNÖ elnöke azt mondta a portálnak, hogy összesen mintegy 15 esetben.

 

 

 


 

h i r d e t é s