h i r d e t é s


A Fidesz még a halálukban is megalázza a magyar embereket?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A Fidesz még a halálukban is megalázza a magyar embereket?

2017. november 21. - 13:36

 

A múlt vasárnapi Fidesz kongresszus hangulata, az ott elhangzott beszédek tartalma vetekedett az egykori MSZMP kongresszusokéval. 

Forrás: origo.hu

A felszólalók termelési jelentéseiben virágzó Magyarországról, a még csodálatosabb jövőről hallhattunk.

Orbán Viktor soros mondanivalójában gyakran emlegette Soros Györgyöt, mint aki mételyezi a magyar lelket, aki akadályozni akarja, hogy a Fidesz a sok-sok jótéteményével elhozza a Kánaánt az országba.

A miniszterelnök arról beszélt: “A szabadság sztyeppei szeretete a béke és az igazság keresztény hitével találkozott, s ebből emberszeretet nőtt ki … amely a magyar politikai gondolkodásunknak máig középpontjában áll”. Ennek ellenére egyetlen szóval sem említette az egészségügyet. Pedig több mint két éve sok tízmilliárdba kerülő kampányt folytat a Fidesz, mondván megvédik a magyar “zembereket”. Úgy tűnik a nem létező menekültek elleni küzdelem fontosabb a Fidesznek, mint a magyar állampolgárok gyógyítása. Csak, miképpen fér ez össze a felebaráti szeretettel?

A kongresszus idején már nyilvánosságra került, hogy  heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.

Az alapítvány vezetői szerint 50 millió forint menthette meg az intézményt a bezárástól. Az emberminiszter a botrány csillapítására bejelentette, hogy utasítást adott a működéshez szükséges források biztosítására. A tárca közleményében nagylelkűen közölte, hogy az elmúlt három évben összesen – írd és mond – 25 millió forinttal támogatták a humanitárius feladatot ellátó civil szervezetet. Volt képük ezzel a könyöradománnyal még kérkedni is.

Az alapítvány a közelmúltban, a közösségi oldalán arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a miniszteri tartalékból 40 millió forint támogatást kapott. A miniszter egyúttal felhívta az alapítvány figyelmét a felelős működésre.

A tárcavezető valamilyen rejtélyes okból nem adta meg a kért, teljes összeget. Úgy látszik, hogy a kedves vezető által említett keresztényi szellem, az emberszeretet nem terjed ki mindenkire. A Fidesz, a számára fontos célokra zsákban szórja a közpénzt, arra, hogy az életük utolsó napjait megkönnyítsék a haldoklóknak, már nem telik.

Az elmúlt héten adták át a szombathelyi stadiont, amely a tervezett kilenc milliárd helyett tizenöt milliárdból épült meg. Százmilliárdokért  épülnek – feleslegesen – a stadionok, ezek árából csak egy picinykét kellett volna lecsípni és máris több évre biztosítva lenne a hospice házak működése.

De, hogy ne csak a stadionokat említsem. A héten jelent meg a hivatalos közlönyben, hogy a kormány 102 millió forinttal támogatja a katolikus Mária Rádiót. Úgy látszik, hogy a klérus támogatása fontosabb, mint az emberhez méltó távozás a földi létből. Vajon milyen értelmes magyarázata van annak, hogy a Fidesz 17, 5 milliárdból lőtereket akar építtetni. Mire készülhet az „örökös miniszterelnök”? Hány emberen segíthetne ez az óriási összeg. További számtalan példát említhetnék még arra, hogyan folyik el a közpénz haszontalan célokra.

Az pedig végképpen értelmezhetetlen, bicskanyitogató, hogy mit jelent a kegyes halálban segítő ház „felelős működése”. Nem kívánok rosszat a Fidesz egyetlen vezetőjének sem, de annyit mégis megteszek, hogy megkérdezem: vajon ha az ő családtagjuk utolsó óráit kellene megkönnyíteni, akkor is felelős működésről beszélnének? Egyébként a támogatásként adott összeg zsebpénz ahhoz képest, amelyet a Fideszhez közelálló oligarchák lenyúlnak. Pénztáros Lőrinc nem egészen négy óra alatt keres annyit, mint amennyivel a református lelkész végtelen kegyelméből, kegyet gyakorolt.

Orbán uralkodásának több mint hét éve alatt milliók kerültek kilátástalan, emberhez méltatlan helyzetbe. Számukra minden nap csak szenvedés, hiszen esélyük sincs előbbre jutni. A nyomor, a szegénység pusztít Orbán Magyarországában. A kormányzó urakat nem érdekli az éhezők, a mindennapi létükért küzdő emberek sorsa. Közöttük pusztít a betegség, a korai öregség, a halál.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a népességarányt tekintve Magyarországon 500 olyan ágyra lenne szükség, ahol a gyógyíthatatlan betegek utolsó életszakaszát megkönnyíthetik, fájdalmukat csökkenthetik. Jelenleg a szükséges kapacitás 40 százaléka hiányzik. Megmagyarázhatatlan hogy a Fidesz nem tudja biztosítani az intézmények működéséhez szükséges pénzt, miért nem tartják fontosnak az élettől búcsúzás méltóságát.

A jelenlegi hatalom megveti a szegényt, nyűgnek tekinti a nincsteleneket, a pénz nélküli betegeket. Nem becsüli őket éltükben, miért tenné azt holtukban? Orbán és elvbarátai kereszténysége nem több, mint dísz a Fidesz bokrétáján. Amit tesznek, ahogyan élnek, távol áll Jézus tanításaitól. Egy embertelen, könyörtelen, gyűlölködő uszító brancs foglya az ország. (gepnarancs.hu)h i r d e t é s

betöltés..

;