h i r d e t é s

A Fidesz régi-új elnöke szerint Magyarország tíz év múlva fejlett ország lehet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A Fidesz régi-új elnöke szerint Magyarország tíz év múlva fejlett ország lehet

2021. november 14. - 16:54

Ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt vasárnapi, tisztújító kongresszusán.

Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. - Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A kormányfő hangsúlyozta: azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet. "Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?" - tette fel a kérdést.

Úgy folytatta: ha folytatjuk a polgári kereszténydemokrata kormányzást, tíz év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg. "Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk" - hangoztatta.

Derűlátás, bizalom és mély hit kell

Tizenhat évet ellenzékben, tizenhat évet kormányon csak rendíthetetlen derűlátással, bizalommal és mély hittel lehet végigcsinálni - fogalmazott a miniszterelnök Budapesten a Fidesz vasárnapi, 29., tisztújító kongresszusán.

Orbán Viktor azt mondta: háromféle hazaszeretet van: a szónokló, a búsuló és az alkotó.
A jó szónoklatot nagyra értékeljük, egy kis búsulásért "nem megyünk a szomszédba", de leginkább Klebelsberg Kunó unokái vagyunk, akik az alkotó hazaszeretetben, a produktív életben hisznek - jelentette ki a Fidesz politikai közösségét jellemezve.

A biztonság a legfontosabb kérdés

A járványok és népvándorlások korában Magyarországon is a biztonság a legfontosabb kérdés - mondta Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke a párt vasárnapi budapesti kongresszusán.

A miniszterelnök-pártelnök kifejtette: az a legfontosabb, hogy mit eddig elértünk, azt megvédjük, így a határokat a migránsoktól. Emellett az oltásellenesekkel szemben kell mozgósítani erőinket, mert az oltás életet ment, és aki ezt tagadja, aki lebeszéli vagy elbizonytalanítja az embereket, aki ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti - magyarázta.
Hangsúlyozta: továbbá itt van még a nemzetközi hálózat élén Brüsszellel, amely a klímavédelem örve alatt brutális adókat akar kivetni az emberekre, az emberek anyagi biztonságát is kockára akarja tenni, mert a nagy nemzetközi klímaromboló multicégek helyett a családokkal akarja megfizettetni a klímavédelem költségeit. (MTI)