fbpx A Fidesz "százezer Nyugat-Balkánon gyülekező" migránssal riogat | CIVILHETES

h i r d e t é s

A Fidesz "százezer Nyugat-Balkánon gyülekező" migránssal riogat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz "százezer Nyugat-Balkánon gyülekező" migránssal riogat

2019. december 02. - 07:53

 

Az egyre erősebb migrációs nyomás miatt Németh Szilárd összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetét. A testületet vezető kormánypárti politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Azt mondta: csaknem százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha "egyelőre még rendezett a helyzet", a szituáció "a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani", és ha a migránsokat "nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk".

Ezért is nevezte fontosnak, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen - tette hozzá - ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges - mondta Németh Szilárd -, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta: a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak, "tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott", "teljes egészében összedőlt".

Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa

- jelentette ki kérdésre válaszolva a fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, megemlítve, ezért is támogatja a kormány a térség államainak uniós és NATO-csatlakozását.

Hozzátette: az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, hogy a migránsok már a föld alatt, alagutakon át is próbálnak bejutni az országba. Köszönetet mondott a határt őrző katonáknak, rendőröknek, hogy "az ország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát ilyen hatékonyan őrzik".

Németh Szilárd jelezte: a kialakult helyzet miatt hétőre összehívta az általa vezetett bevándorlásellenes kabinetet.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinete 2018. október 11-én alakult meg. Németh Szilárd akkor arról számolt be, hogy a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők.

(MTI)


 

h i r d e t é s

Kommentek