h i r d e t é s

A Fidesz szerint a baloldal akadályozza a pénzügyi korrupció feltárását

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz szerint a baloldal akadályozza a pénzügyi korrupció feltárását

2015. április 23. - 18:43
0 komment

 

A Fidesz-frakció szerint a baloldal gátolja az évtizedes pénzügyi korrupció feltárását.

 A kormánypárti képviselőcsoport azt követően juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy csütörtökön megkezdte működését a brókerbotrányokban történt visszaélésekhez vezető kormányzati intézkedések feltárására létrejött parlamenti albizottság, amely első ülésén a pénzügyi felügyelet szocialista kormányok idejére eső működését és a pénzügyi felügyelet brókercégeknél észlelt akkori tapasztalatait kívánta érdemben tárgyalni. - írja a propeller

A testület első ülése azonban megerősítette, hogy "a baloldal minden erejével igyekszik megakadályozni az évtizedes pénzügyi korrupció feltárását" – írta reagálásában a Fidesz-frakció, jelezve, hogy a pénzügyi felügyelet 2004 és 2010 közötti két vezetője közül egyik sem jelent meg a tanácskozáson, így a bizottságnak érdemben nem volt lehetősége véleményüket kérni az általuk vezetett felügyelet korábbi tapasztalatairól.

Nem jelent meg a bizottság előtt sem a szocialisták által kinevezett Farkas István, sem a Bajnai Gordon által kinevezett Farkas Ádám – közölték.

A kormánypártiak szerint a baloldal parlamenti tevékenységéből egyre nyilvánvalóbb, hogy valójában "eszük ágában sincs segíteni a brókerbotrányokban való tisztánlátást, és abban érdekeltek, hogy eltussolják az általuk működtetett gyenge és szabálytalanul működő pénzügyi felügyelet felelősségét".

A Fidesz-frakció ugyanakkor hangsúlyozta: az albizottság a baloldal együttműködése nélkül is folytatja munkáját, és következő ülésein meg fogja vizsgálni, hogy 2010 előtt miért lazították fel a pénzügyi vállalkozások ellenőrzését, milyen felelőssége volt ebben a Bajnai-kormánynak, milyen személyi összefüggések voltak a brókerbotrányokban érintett cégek és a Gyurcsány-Bajnai-kormány tisztségviselői között.

Végül felszólították a baloldalt: gyakoroljon nyomást az általa korábban kinevezett állami tisztségviselőkre, hogy segítsék és ne akadályozzák a parlament munkáját.

 

propeller.hu (Fotó: illusztráció / Origo)

Posted by SEJT on 2015. április 23.

 

h i r d e t é s