h i r d e t é s

A Fidesz szerint Karácsony Gergely terroristákat támogat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A Fidesz szerint Karácsony Gergely terroristákat támogat

2018. március 17. - 13:12

 

A Fidesz felszólítja Karácsony Gergelyt mint az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét és listavezetőjét, hogy hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét, Bárándy Péter korábbi szocialista igazságügy-minisztert.

Zsigó Róbert powered by Fidesz - Forrás: 24.hu

Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ha Karácsony Gergely nem tesz így, akkor a szocialistákkal együtt ő is egy terroristát támogat.
Egy olyan terrorista oldalára áll, aki egy dzsihadista terrorszervezet tagjaként még fegyveres kiképzést is kapott, aki a magyar államhatár és a magyar rendőrök elleni röszkei zavargást irányította - fűzte hozzá.
Felidézte, hogy Ahmed H. és társai betondarabokkal és kövekkel dobálták meg az Európa schengeni határait vigyázó rendőröket, akik közül többen megsérültek az incidensben.
"Ezek után elképesztőnek tartjuk, hogy a szocialisták embere, az MSZP volt igazságügy-minisztere védi őt, sőt az elsőfokú ítélet után még enyhítésért is fellebbeztek" - fogalmazott Zsigó Róbert.
Szavai szerint migránspárti brüsszeli politikusok és a "Soros-szervezetek" szintén Ahmed H. kiszabadítását követelik.
Közölte: azt is szeretnék tudni, hogy ki fizeti Bárándy Pétert. "Csak nem Soros György?" - ez az a kérdés, amelyet Karácsony Gergelynek meg kell válaszolnia - hangoztatta.
Több újságíró is érdeklődött Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere ügyében, aki a Magyar Nemzet állambiztonsági iratokon alapuló cikke szerint "lelkes ügynök volt". Egyikük azt kérdezte, mi a véleményük az esetről, tervezik-e, hogy ezek után nem működnek vele együtt vagy nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat?
Zsigó Róbert úgy felelt, az a véleményük, hogy az ügy egy sértődött ember, Simicska Lajos reménytelen próbálkozása arra, hogy lejárassa Szita Károlyt a kampányban.
További kérdésekre többször is ugyanezt az álláspontot ismételte meg, "ezerszer lerágott csontnak" nevezve a témát.
"Ha bárkiről bármi kiderül, akkor eldöntjük, hogy van-e helye a Fideszben" - jelentette ki a képviselő.
A Fidesz kampányának második szakaszára vonatkozó kérdésre Zsigó Róbert úgy felelt, arra akarják felhívni a figyelmet, hogy sorsdöntő választás előtt áll az ország. Ahhoz, hogy le tudják győzni "a bevándorláspárti ellenzéket", a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjeire és pártlistájára leadott szavazatok egyaránt szükségesek. Ezért helyeznek ki plakátokat nemcsak az egyéni jelöltekről, hanem Orbán Viktor miniszterelnökről is március 15-ét követően, miután már összegyűjtötték az ajánló aláírásokat. Részleteket, pontos számot későbbre ígért a plakátokról.
Egy újságíró jelezte, hogy felmérések alapján a lakosság nagy része elutasítja Oroszországot, sokkal inkább a Nyugat felé orientálódna. Azt kérdezte a képviselőtől, szerinte van-e orosz befolyás Magyarországon. Zsigó Róbert azt mondta, szerinte nincsen. A kormány azon dolgozik, hogy csökkentse az energiafüggőséget Oroszországtól, máshonnan is be tudja szállítani például a gázt - tette hozzá. (MTI)


 

h i r d e t é s