h i r d e t é s

A Fidesz tagadja a klímaváltozást

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesz tagadja a klímaváltozást

2019. szeptember 18. - 15:16

 

Kampányfogásnak tekintette a Fidesz az ellenzék által a mai napra összehívott, rendkívüli klímaügyi parlamenti ülést.

Budapest, 2019. szeptember 18. Az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2019. szeptember 18-án. A kormány klímaügyi vállalásaival kapcsolatban ellenzéki kezdeményezésre összehívott ülés határozatképtelen volt. - Fotó: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Soós Lajos

A házelnök napirendi javaslata alapján a rendkívüli ülést 10 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdték meg, majd az hamarosan véget is ért, mivel nem állt rendelkezésre a naprend elfogadásához szükséges többség.

A Fidesz-frakció a kezdeményezésre adott reakciójában arra hívta fel a figyelmet, hogy ellenzék tavaly december 12-re is rendkívüli, "halasztást nem tűrő" parlamenti vitanapot kezdeményezett az éghajlatváltozásról, majd képviselőik részt sem vettek rajta. "Ez is bizonyítja, hogy most is csak kampányülésről és hangulatkeltésről van szó" - fogalmazott a kormánypárti képviselőcsoport, amelnyek értékelése szerint az ellenzék csak "botránykeltéssel" foglalkozik.

"Kampány van, az ellenzék kampánycélokból akarja összehívni az Országgyűlést, amivel a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja nem ért egyet" - írta a Fidesz-frakció. (MTI)


Budapest, 2019. szeptember 18. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője (k), Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának elnöke (b3), Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője (b2), Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese (j4), Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője (b4), Szél Bernadett (j), Bősz Anett (j2), Szabó Szabolcs (b) és Székely Sándor (j3), független országgyűlési képviselők az Országgyűlés rendkívüli ülését követően tartott sajtótájékoztatón a Kék társalgóban 2019. szeptember 18-án. A kormány klímaügyi vállalásaival kapcsolatban ellenzéki kezdeményezésre összehívott ülés határozatképtelen volt. - Fotó: MTI/Soós Lajos

 

Kommentek

h i r d e t é s