h i r d e t é s


A Fideszért prédikálnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fideszért prédikálnak

2018. január 13. - 08:08

 

Mindkét hódmezővásárhelyi katolikus templomban kihirdetik az "útmutatást."

Németh László Plébános - Forrás: Vásárhely 24 / youtube

Szombaton mindkét hódmezővásárhelyi katolikus templomban kihirdeti az útmutatást Németh László plébános: a hívek ne a függetlenként induló, ám baloldali erők által is támogatott Márki-Zay Péterre, hanem a jelenlegi alpolgármesterre, a fideszes Hegedűs Zoltánra szavazzanak az időközi polgármester-választáson. A plébános erről a Vásárhely24-nek nyilatkozott, mint mondta, szerinte felháborító, hogy Márki-Zay a Rákosi- vagy Kádár-rendszerhez hasonlítja a jelenlegi kormányzást.

A lap szerint a római katolikus hívek folyamatosan csörgetik a plébánia telefonját, "mindenki szeretné tudni, ki ez a fiatalember, aki ilyen merészen és dölyfösen nyilatkozik televízióknak és különböző híroldalaknak". Márki Zay amúgy a plébánia világi vezetője.

Márki-Zay bemutatkozó sajtótájékoztatóját a Szent István Király Plébánia elé szervezte, és többször elmondta: katolikus vallású, "tudatosan belekeverve kampányába saját egyházát", írja a lap. „Márki-Zay politikai vitorláját egyházi hátszéllel próbálja dagasztani. A híveknek azonban mi azt ajánljuk, a volt alpolgármestert, Hegedűs Zoltánt támogassák” – mondta Németh László.

Márki-Zay erre reagálva a Facebookon jelentette be, hogy közös imára hívja a támogatóit a vasárnapi misére, hogy együtt imádkozzanak "a megbékélésért, az egyház egységéért".

nepszava.hu / index.huh i r d e t é s

betöltés..

;