h i r d e t é s

A fideszes családok évek: ki kinek adott hitelt Miskolcon?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A fideszes családok évek: ki kinek adott hitelt Miskolcon?

2019. október 10. - 12:59

 

Az már régen nem csak szóbeszéd, hogy Kriza Ákos polgármester rokonai és földijei foglalták el a miskolci polgármesteri hivatal és az önkormányzati cégek legfontosabb posztjait az elmúlt kilenc évben. - írja a borsod24.com.

Illusztráció: MTI Fotó: Vajda János

Azt is tudni, hogy Alakszai Zoltán édesanyja, Alakszainé dr. Oláh Annamária – aki Miskolc díszpolgára is lett a fideszes városvezetés idején – is a bennfentesek közé sorolható. Sőt – tőbb mint városi pletyka – ő az, aki mindenáron polgármestert szeretne csinálni a fiából. Olyannyira mindenáron, hogy Kriza Ákos – aki Alakszai bevallása szerint is a barátja – a Fidesz nem tetszése ellenére is – végigvitte a fiatalember jelölését párton belül.

De barátságnál talán több is lehet a háttérben, mondjuk úgy, üzleti érdekek. Vegyük példaként Pálffy Kingát, a Miskolc Holding vezérigazgatóját, aki ugyancsak Kriza Ákos „atyafiságából” érkezett Miskolcra, és került a város cégeit tömörítő vállalat élére. A rokon két évvel ezelőtt várásolt egy penthouse lakást az Avalon lakóparkként is emlegetett házak egyikében. Úgy tudni, a lakáshoz saját lift is járt, és természetesen luxus.

A földhivatali tulajdoni lapon azonban egy érdekesség is szerepel: közel 59 millió forint hitelt kapott a lakásra. Igen ám, de kitől, honnan is érkezett a több mint félszáz millió forintos kölcsön, segítség? A Korona Takarékszövetkezet Felsőzsolcai kirendeltségétől, amelynek Alakszainé dr. Oláh Annamária az elnök-ügyvezető igazgatója. A név ismerős, ugye?

Érdemes megemlíteni, Pálffy Kinga és Alakszainé nem csupán Alakszai Zoltán által ismerhetik egymást, hiszen a takarékszövetkezet vezetője a Miskolc Holding Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke is. AMi azt jelenti, ő felügyeli többek között azt is, hogy a vezérigazgató jól végzi-e a dolgát.

Ezek ismeretében valóban büszke lehet a Fidesz, sikerült megtölteni tartalommal a családok évét. Már, ami a fideszes családokat illeti.

borsod24.com


 

h i r d e t é s