h i r d e t é s

A Fidesztől jobbra is beindul az EP-kampány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Fidesztől jobbra is beindul az EP-kampány

2019. február 27. - 16:44

 

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vezeti a párt európai parlamenti (EP)választási listáját - jelentette be a Mi Hazánk kampányfőnöke szerdán Budapesten.

Budapest, 2019. február 27. Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, EP-kampányfőnöke (b) és Popély Gyula, az MTA doktora, a párt EP-képviselőjelöltje a sajtótájékoztatójuk előtt a Mi Hazánk VIII. kerületi központi irodájánál 2019. február 27-én. A tájékoztatón bemutatták a párt EP-listáját, amelyet Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke vezet. - MTI/Bruzák Noémi

Novák Előd közölte: a listán szereplő 63 ember egyúttal a Mi Hazánkkal együttműködési megállapodást aláíró Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Független Kisgazdapárt (FKGP) jelöltje is. Úgy fogalmazott: a nemzeti összefogás listájával értékalapú alternatívát kínálnak a jelenlegi kormányzattal szemben "az elvtelenül egyesült balliberális tömb" helyett.

A kampányfőnök úgy vélekedett, hogy Toroczkai László, aki elsőként vetette fel a migrációs krízis kezdetekor a határkerítés megvalósításának szükségességét, Európa-szerte ismert és elismert politikus; olyan vezető, akivel képes lehet európai szövetséget is kötni a Mi Hazánk. Hozzátette, olyan európai szintű összefogást szeretnének, amelynek nyomán kiterjeszthető a párt jelszava: "Magyarország a magyaroké és Európa az európaiaké".

A lista második helyén Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét indítják, ám az ő szereplését szimbolikusnak nevezte Novák Előd, mert nem veszi át a mandátumát, ha képviselővé választják.
A harmadik helyen Árgyelán János szerepel, aki önkormányzati képviselőként tagja a Régiók Európai Bizottságának.

A lista negyedik helyén szereplő Popély Gyula, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, szlovákiai magyar politikus a sajtótájékoztatón azt mondta: "egy elszakított terület szülötteként vállalja a küzdelmet a nemzet érdekében". (MTI)


 

h i r d e t é s