h i r d e t é s

A Hit Gyülekezetének lapjában köszöntötte a kínai elnök az új évet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Hit Gyülekezetének lapjában köszöntötte a kínai elnök az új évet

2022. január 02. - 14:17

A kommunista pártfőtitkár egész világ számára megfogalmazott újévi jókívánságait, egyenesen Pekingből.a Google fordítóján keresztül(?) szabadíthatták rá a magyar olvasókra.

Hsz Csin-ping kínai elnök - Forrás: China Media Group

Hsz Csin-ping kínai elnök újévi jókívánságai olvashatók a Hit Gyülekezetének lapjában, a Hetekben, amely a kínai propaganda egyik hazai szócsövének számít, írja a Magyar Hang.

A lap fizetett cikke szerint elég sajátos hibák is becsúsztak a fordításba, az hemzseg a magyartalan fordulatoktól.

Hszi Csin-ping köszöntőjében azt írja a fordítás alapján, hogy

"a most véget érő rendkívüli év volt. Olyan eseményeket tapasztaltunk meg személyesen, melyek mérföldkőként szolgáltak a Kínai Kommunista Párt és Kína történelmében. A két 100 évre irányuló küzdelmünk célkitűzéseit összekötő korban beindítottuk a modern szocialista ország átfogó kiépítésének új folyamatát, lelkesedést árasztva haladunk a kínai nemzet megújulásának útján."

A kínai elnök arról is szót ejt, az év elejétől a végéig a mezőkön, a vállalatokban, a közösségekben, az iskolákban, a kórházakban, a laktanyákban, a tudományos és kutatóintézetekben az egész évben szorgalmasan dolgoztak, verejtékeztek, felajánlásokat tettek, számos eredményt értek el.

Ezután úgy fogalmaz,

"az tovat időben mint láttuk és átéltük, Kína hajlíthatatlan és feltörekvő ország. Itt él a kedves kínai népünk, itt munkáljuk a napról napra fejlődő és generációról generációra továbböröklődő ügyünk."

Hogy mit jelent a tovat, nem derül ki.

Az viszont igen, hogy a kínai elnök szerint "mindig fenn kell tartanunk az éberséget, még biztonságos helyzetben is, fenn kell tartanunk a stratégiai türelmet, a nagyobb és a legkisebb területekre is figyelmet kell fordítanunk!"

Szóba került még a tibeti antilopok szaporodása és vándorlása, az ifjúsági eskü, mely szerint "pártunk, nyugodt lehetsz, az országot erősítő úton járok!", és Hongkong, valamint Makaó virágzása is. (24.hu)

A teljes üzenet itt olvasható.