h i r d e t é s

A kertelő agár

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

A kertelő agár

2021. szeptember 24. - 16:54

 

Hihetetlen mélységekbe taszította magát az ellenzék a zuglói mandátum előválasztási fordulójában, illetve a helyett, az osztozkodás keretében, Hadházy, illetve Tóth Csaba futtatása ügyében.

A Tóth Csaba ellen Hadházy által felhozott vádakkal nem tudok mit kezdeni. Jogállamban mindenkit megillet az ártatlanság védelme.
Ha Hadházynak perdöntő, megdönthetetlen bizonyítéka lenne Tóth Csaba piszkos ügyével kapcsolatban, gondolom, már előállt volna vele. A jelek szerint ilyennel nem tudott szolgálni. Vagy azért, mert nem volt ilyen, vagy Tóth ügyesen keverte a lapokat.
Mert, ha sáros, akkor a polgármesteri székből is távoznia kellene.
Az Előválasztási Etikai Bizottság pedig az egyéb ügyben felmentette. Ennyi!

De, nem is ez (most már, ilyen körülmények közt) a lényeg!
Hanem az egész eset további beláthatatlan, vagy nagyon is belátható következményei. Főként, ha folytatják a belháborút!
Márpedig, a jelek szerint folytatják.

Vajon végiggondolták, hogy milyen hatással van ez a szennyes, méltatlan, pitiáner, övön aluli ütésekkel tarkított ökölharc a (nem fideszes) választópolgárra? Vajon nem támadnak-e kétségei aziránt, hogy egy ilyen ellenzék egyáltalán kormányzóképes lesz-e?

Mintha nem lenne elég a DK sok botránya, Márki-Zay buzizása és a konkurrens miniszterelnök-jelöltek folyamatos simfölése, Fekete-Győr cigányozása, Jakab mosdatlan szája, nyilas párttársai (Bíró, aki bölcsen visszalépett, most az ózdi alpolgármester), a sorra bomló ellenzéki koalíciók Budapesten és vidéken egyaránt.

Nem, ez sem elég! A kurrensebb képviselői mandátumok jelöltjeire vonatkozó ellenzéki háttéralkuk sem, miközben mink kérem demokraták vagyunk, szavazzon a nép!

Ez mind nem elég! Nem! Még beküldjük a szorítóba Tóth Csabát és Hadházyt, hadd verjék agyon egymást!
Ezek után melyikük táborának hívei fognak a másikra voksolni az igazi választáson? Mert az egyik alulmarad. (Ha mindkettő indul, az szép eset lenne.)
A végeredmény nem kétséges: a fideszes induló vigyorogva el fogja vinni a mandátumot.

Nehéz ezt belátni? Vagy mindegy?

Az ellenzék nem érintett pártjai kussolnak. A DK kussol. A Jobbik kussol. Az LMP/Momentum kussol. Csak az MSZP áll ki a saját embere mellett.
A többiek hagyják Hadházyt elvérezni? Vajon miért? Talán csak nem szabadulnának tőle?

Azt gondolom, hogy helyzet kulcsa most már Hadházy kezében van.
Tóth Csabától és az MSZP-től ilyesmit nem vár az ember, de talán benne lehet annyi nagyvonalúság és a fontosabb cél érdekében viselt alázat, hogy visszalép ebben a körzetben.
Talán – ha akarják, biztosan – találnak neki listás befutó helyet. Ha nem, akkor úgyis kivéreztették volna.

Mert az egyetlen megoldás most már a kármentés! Késedelem nélkül! Elcsitítani a kedélyeket, megnyugytatni a választókat: rendezni tudjuk a sorainkat! Különben baj lesz!

A kertelő agarat – csal, lerövidíti, levágja a pályát, ahogy Lovik Károlytól olvastam – kizárják a versenyből!

Jó lenne, ha az ellenzék nem zárná ki saját magát!


 

Kommentek

h i r d e t é s