h i r d e t é s

A kormány nem tájékoztat, hanem jogászkodik a koronavírus-helyzetben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A kormány nem tájékoztat, hanem jogászkodik a koronavírus-helyzetben

2020. március 26. - 11:07

 

Konkrétum a koronavírussal kapcsolatban nem sok hangzott el a kormányinfón. 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - Forrás: Facebook / Magyar Kormány

2500 lélegesztető gép van ma Magyarországon. Gulyás Gergely szerint a védekezéshez szükséges pénzügyi forrás a költségvetésben rendelkezésre áll. Gulyás Gergely arról nem mondot számokat, hogy hány koronavírus-fertőzött van az országban, csak elismételte azt, amit napok óta beszél a kormány:

"eljött a csoportos megbetegedések ideje".

A többi csak a szokásos, politika és semmi több:

"A kormány az imént maga bizonyította be, hogy hazudott a veszélyhelyzet fenntartásáról

A kormány két napja azt hazudja az országnak, hogy az ellenzék veszélybe sodorta a járvány elleni védekezést és a magyarokat azzal, hogy nem szavazta meg a teljhatalom-törvény sürgős parlamenti tárgyalását. Mi két napja mondjuk, hogy a teljhatalom-törvény elutasításának semmi köze a veszélyhelyzethez, hiszen az ettől függeltenül nem jár le, ehhez nem kell egyetlen ellenzéki képviselő szavazata sem. A “felelőtlen ellenzék miatt bekövetkezett nemzethalál” helyett Gulyás Gergely miniszter az imént bejelentette, hogy a helyzet fenntartását megoldják miniszteri rendeletekkel, valamint a fenntartók bevonásával. Na ugye, ezért kár volt az ellenzékről hazudozni.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány az imént maga bizonyította be, hogy a magyarok szemébe hazudott a veszélyhelyzet fenntartásáról. Reméljük, hogy legalább ezek után már fontosabb lesz a kormánynak a járvány kezelése és a válság elleni védekezés, mint az ellenzék bemocskolása. Itt lenne az ideje." - írja közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke


 

h i r d e t é s