fbpx A koronavírus a valóságban | CIVILHETES

h i r d e t é s

A koronavírus a valóságban

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

A koronavírus a valóságban

2021. április 01. - 07:49

 

El kéne már gondolkodni, az alábbi Facebook-poszt segíthet.

Forrás: Facebook

"Ez nem szálloda.

Sbo vörös zóna.

Nekem is beütött.7 óra sbon fekvés után kerültem a fertőző osztályra,étel, víz nélkül.Másnap ebédet kaptam először.Nagyon megijedtem, nagyon rossz értékekkel vettek fel.Nagyon fulladtam,nem tudtam megmondani,hány éves vagyok.

Most kicsit jobban vagyok,de ez hullámzó.Ezért most gyorsan leírom,mi a helyzet.

A hírekkel ellentétben jelenleg nem vagyok gépen,de oxigén támogatásra van szükségem.Sajnos covid+kétoldali tüdőgyulladás rottyra tette az egész tüdőm.Aki nem gondolja komolyan ezt az egészet,annak üzenem:

Minden éjszaka küzdelem az életért.És ezt teljesen komolyan mondom.39 fölötti lázam van folyamarosan.Rettenetes, leírhatatlan. Nyugtató, altató, köhögés csillapító... lázcsillapító, szteroid, infúzió,20 tabletta...7.helyen a branul, mert a vénák nem bírják...

Köhögsz,de már vennéd a levegőt,ami nincs,elhányod magad,mert nemmarad abba az inger.... aztán minden méltóságot félretesszük,mert gondolkozni sem tudsz.Minden nap megkérdezik,kell e pelenka.Első napon kerekedett a szemem,mondtam ,,nem kell.Mire a nővér válasza... még nem .2. nap megértettem.

A rengeteg gyógyszer megteszi hatását, hasmenés, ágyban infúzióval ágyhoz kötve.. köhögő rohamnál... szóval a legjobb barátod a pelenka.

Szégyenérzet, méltóság a bugyiban. Szóval kemény.

Örülök,hogy pislogok.

Vegyétek komolyan! Tegnap még 40en voltunk az osztályon,ma már csak 37en.

Negyvenesek vagyunk itt többen ne higyjêtek,hogy kaszinó!!

Látjátok, elég volt egyszer hibázni és a fél családom az életéért küzd.

Dédikém 86.születésnapja..De legalább láttam. Utoljára boldogan,mosolyogva.

Ha nem megyek akkor oda, sajnos valószínűleg őt akkor is elviszi ez a szar.Mi oda mentünk,el is kaptuk.

Egy hiba és vége.

Visszafordíthatatlanul.

Élhetett volna még.De ő kapta el először.Ahol élt,ott volt a gócpont.Mi pedig belerongyoltunk.

Hiába volt oltva.

Akiknek felelőtlensége, nemtörődömsége, hanyagsága miatt emberek halnak meg, kerülnek gépre,fel sem fogják,mit művelnek a viselkedésükkel, mászkálnak össze vissza,azoknak üzenem: nem tudom,ezek után hogy fogják tudni leélni nyugodt szívvel az életüket,de ha rajtam múlik, mindig emlékeztető leszek számukra.Isten megbocsát.

De én nem vagyok Isten.

Maradjatok otthon vagy úgy jártok,mint mi Halálos tortaparty.Ha van a közvetlen közeletekben csak 1,aki csak köhög, csak folyik az orra, szerinte csak kicsit levert vagy lázas,ne legyetek rest teszteltetni és tetszik nem tetszik, elkerülni.

Nálunk az illető a mai napig állítja, hogy ugyan neki semmi baja nem volt ..De a nője két hete fetrengett.Csak éppen ezt elfelejtették velünk közölni.

Tünetmentesen megszórta ezt a gyilkos kórt,maszk nélkül,boltba, postára mászkálva, miközben a háztartásban ketten fekszenek levegőért kapkodva...Ez felfoghatatlan... és részemről megbocsáthatatlan.

Köszönöm szépen a rengeteg támogató üzenetet,erőm nincs válaszolni,de nagyon hálás vagyok mindenkinek.

Még nem kértem Ilyet,de ha tehetitek kérlek imádkozzatok apukámért, sajnos intenzív osztályon küzd. Anyuért, aki a 4.szinten van tüdő gyulladással.Még rengeteg mindent meg kell tanítania Beninek,Janának,Fannynak,Bencének,Vesztának.

Mi pedig még nem vagyunk felkészülve rá,hogy elárvuljunk. Még legalább 20 évünknek kell lennie.Nem lehet másképp.

Mindenki vigyázzon magára.

Én meg megpróbálok nem belehalni! És bocsánat,de nincs energia üzenetekre válaszolnom,a tesómmal csak így tudom tartani a kapcsolatot.Hátha megtudunk valamint apuékról.

Covid 15. nap. Kórházban 5 napja.

A nappal egész elviselhető.

Ülve, hason elvagyok.Egyedül eszek,iszok,ki tudok menni fürdeni.Csoszogva a biztos.

Szóval én még jobb helyzetben vagyok,nincs pelenkám.

Az éjjel nem volt lázam.Előtte 10 napig durván 40 fok körül...Bíztató,de sajnos hullámzó.Egyik percben még beszélgetünk a szobatársakkal, másik percben meg maszk.

Mikor azt hiszem,hogy na megvagyok,rádob egy lapáttal ez a fos.

....

03.27.szombat

Ma viziten az orvos azt mondta,hogy próbáljuk meg össze szedni magunkat,ha nem kell már az oxigén,akkor pár nap és kitesznek minket.Kontroll CT,rtg után mondják meg,mikor.Kell a hely az új betegeknek.Már a folyosón is gyülekeznek az ágyak, várják az új betegeket, másik helyekről hozzák őket,ahol már nem tudják őket fogadni.

A kétoldali tüdőgyulladásra addigra minden itt kapható antibiotikumot, infúziót belénk nyomnak, otthon folytatódik a terápia.De innen menni kell.Totalisan túlterhelt a kórház,a nővérek,orvosok rettenetesen kimerültek,de helyt állnak.Nekünk szerencsére nagyon empatikus személyzet jutott. Végig kedves segítőkész nővérekkel.

Szóval ha elmúlik az életveszély,menni kell.

Majd otthon folyt.köv.

...

03.28.vasárnap

Holnap CT.. Már látom a végét.

....

03.30. Kedd

Édesapám,a vasember a végső játszmát sajnos elveszítette.Amíg a nővérem a patológián intézkedett, addig nekem jutott a feladat,hogy anyunak elmondjam,elment apu.

Én az 5. Szinten fekszem,anyu a 4. Szinten.

Segítettek lemenni.

Anyu jelenlegi helyzete.... hát nem egyszerű.Nagyon lassú,keksz,tea ,amit ehet,de ma már felült egyszer.. Felkelni nem tud.

Elhagyta magát.

Szinte vegetál.Fürdetik, pelenka.Jelenleg mentálisan kinullázta magát.Tolókocsiban letoltak hozzá, hogy próbáljak meg hatni rá,de totál passzív. Nem lesz egyszerű...

Sajnos nekem sem jók a hírek.Azt mondják,rosszabb a helyzet a röntgen szerint.

Nem mehetnek sehová.

Holnap jön az Almási Dr. És majd mond valamit.

03.31.szerda..vagy mi

Most ébredtem.Jöttek lázat,szaturációt mérni.Este xanax2,rivotril vénásan... elég jól kiütött.Maszk volt az éjjel, elég nehezen jön a levegő..de csak hullámokban.Kaptunk tiszta ágyneműt, tegnap már fürödtem.Összeteszem a két kezem,vannak ijesztő sorsok itt.33 éves fiatalember, huszonéves lány.. segítségre szorulnak.Családok...apa-fia, férj-feleség..sajnos a férj neve már eltűnt a falról.

Egyik szinten a gyerek, másik szinten az anya. vagy apa. Vannak,akik vegetálnak.Mozdulatlanul fekszenek. Ki kell menni a folyosóra, sétálgatni,ez itt a fittness.Muszáj. Én, aki pár hete azt sem tudtam,mi az hogy a seggemen megmaradni.....most, mint egy 90 éves öreg ember ,fogom a falra felerősített fakorlátrot és szó szerint csoszogva faltól falig.De van, hogy az adrenalin megindul...Akkor egész jól elvagyok.

Szóval ez egy kibaszott hullámvasút..Nem akartam befizetni erre a menetre.De már vége lehetne.

Egész éjjel hallani a gépeket.Hol lassan,hol egész gyorsan... Aztán van , hogy hirtelen síp.... és csend. Mentálisan rohadtul letesz...A rengeteg mentő, betegszállító az ablak alatt.

Engem nem köt a titoktartás... És nem vagyok senki felé elkötelezett..Azaz de.

Mostantól kőkeményen az egészségügyi dolgozók mellett.Mert amit itt leművelnek...Azt szavakba nem lehet önteni.Egymast vigasztalni ápoló és beteg..Hajnal fél 3-kor kel az ápoló,hogy az otthonából autóval elmenjen egy buszmegállóig,amivel eljut a kórházba,este 8 után ér haza.2 gyereke várja otthon. Oltás????Ne gondoljátok,hogy kapott.. Alapbetegségei miatt nem oltják...

....

2021.04.01.

Testvérem születésnapja.

Fognám a kezét. Remélem,kicsit könnyebb napja lesz ma.Apu,anyu, én...a minden ügyintézés rá szakadt.De kemény csaj. Végülis ő is a vasember lánya

Hajnal van, megint köhögök.Kásler úr talán ezt kellene látnia..Kicsit tovább a kibaszott minden rendben van propagandájánál

Aki pedig hitetlen és kétségbe meri vonni a szavaim,annak üzenem:

Nagyon szívesen cserélek vele. Egy laza 65 körüli vér oxigén szinttel.Mikor már az agy nem kap elég oxigént...45 éves vagyok.

KI FOGOK INNEN MENNI!!

MERT VÁR A CSALÁDOM!

TI MEG BAZDMEG, HORDJÁTOK AZT A KURVA MASZKOT,NE LIHEGJETEK A BOLTBAN EGYMÁS NYAKÁBA ÉS NE BANDÁZZATOK!AKINEK MEG NEM TETSZIK A STÍLUS,NYUGODTAN EMÉSSZE AZ ALPÁRI MODOROM..NINCS ITT AZ IDEJE A LELKI SIMOGATÁSNAK,HA MÁSBÓL NEM ÉRT AZ EMBER

AMI ITT VAN, KÖNYÖRGÖM:NE AKARJÁTOK" (Forrás)


 

Kommentek

h i r d e t é s