h i r d e t é s

A koronavírus második hulláma halálosabb lehet, mint az első

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A koronavírus második hulláma halálosabb lehet, mint az első

2020. június 01. - 07:41

 

Az 1918-as spanyolnátha második hulláma rosszabb volt, mint az első hullám. A COVID-19-nél ez október és május között jöhet el, a legrosszabb eshetőség, ha a vírus mutálódik – véli a University of California járványspecialistája, Ravina Kullar.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Vannak hasonlóságok a koronavírus és az influenza között, például a két vírus által okozott tünetek is hasonlók: láz, köhögés, fájó csontok, fáradtság, émelygés és hasmenés a súlyosabb esetekben. A vírusok - mint az köztudott - nem kezelhetők antibiotikumokkal.

Bár két különböző víruscsaládba tartoznak, abban is a hasonlítanak, hogy az influenza és a koronavírus ellen is nagyon nehéz univerzális vakcinát fejleszteni. A történelmi feljegyzések szerint 1918-ban három hónapon át okozott az elsőnél is halálosabb járványt az influenza, a vírus egy mutálódott verziója tizedelte Európát.

"A koronavírus esetében a legrosszabb eshetőség, hogy egy mutálódott vírustörzs jön a második hullámban ősszel vagy télen. A szakértő szerint a második hullám csúcsa október, november környékén jöhet el."

A nyájimmunitáshoz még nagyon alacsony a társadalmak átfertőzöttsége. A második hullámban még Európában a társadalmak 85-90 százaléka lehet védtelen - nyilatkozta még korábban Andrea Ammon, az Európai Járványügyi és Megelőzési Központ igazgatója.  A kérdés, hogy a második hullám mikor jön el és mennyire lesz súlyos - tette hozzá. (Marketwatch) / portfolio.hu


 

h i r d e t é s