h i r d e t é s

A Közbeszerzési Döntőbizottság százmilliós bírsággal sújtotta a kispesti önkormányzatot

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

A Közbeszerzési Döntőbizottság százmilliós bírsággal sújtotta a kispesti önkormányzatot

2021. július 21. - 10:37

Százmillió forint bírságot szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) a XIX. kerületi önkormányzatra, mert egy 3,6 milliárd forintos közbeszerzési eljárást jogsértő tartalommal írt ki.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

A döntőbizottság szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kispesti önkormányzat 2019. október 3-án nyílt közbeszerzési eljárást írt ki közétkeztetési szolgáltatásra, de az alkalmassági követelményeknél túlzó elvárásokat támasztott az ajánlattevőkkel szemben, több ponton is megsértve ezzel a közbeszerzési törvényt. A KD ezért első határozatában 100 millió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra - írták.

Az ajánlatkérő bírósági keresettel megtámadta a büntetés mértékét. A Fővárosi Törvényszék a jogsértések tényét nem vitatta, de a bírság mértékének kiszabását részletesebb indoklásra visszaadta, ezzel új eljárásra kötelezte a KD-t.

Új határozatában a döntőbizottság nem mérsékelte a bírságot, mert - indoklása szerint - a beszerzés becsült értékének rendkívül magas volt az összege. Ezt a határozatot az önkormányzat nem támadta meg, így az véglegessé vált - olvasható a közleményben.

Címkék: 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s