h i r d e t é s

A lélek kódja

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A lélek kódja

2020. május 13. - 15:01

 

Ne másra figyelj, a megoldás sosem másokban van, hanem Benned!

Nem látják-e a tevét, miként lett teremtve? (Korán 88:17)

Ha valaki nem hisz a Túlvilágban és el kell gondolkodnia a lét kérdésein elég, ha Allah csodálatos Tervezésére veti tekintetét. Az első példa a teve. Milyen csodálatos struktúra? Valóban a Sivatag Hajója. Képes vízre bontani a púpjában tárolt zsírt, amivel napokra fedezheti vízigényét. Száraz, tövises sivatagi bokrokon elél. Végtagjai alkalmazkodtak a sivatagi járáshoz. Embert és árut szállít. Húsa ehető, gyapjából takaró, öltözék készül. Mindemellett kedves állat. Nem lehet eleget dicsérni!

És az Eget, miként van magasba emelve? (Korán 88:18)

A második példa a kék Égbolt a Nappal, Holddal, csillagokkal, égitestekkel. Számos gyönyör, szabály és titokzatosság színhelye. Világosságot, és meleget kapunk a Naptól. Ugyan mire jutnánk gyarló fizikai életünkben a hatások és gondviselés nélkül, miket az Égbolton keresztül gigantikus távolságokból kapunk?

És a Hegyeket, miként vannak lecövekelve?(Korán 88:19)

Harmadszor a Hegyek, melyek vizet tárolnak, éghajlatot módosítanak, és számos formában szolgálják a teremtés egészét. Erről a Geofizika többet tudna mondani.

És a Földet, miként van kitárva7 ?(Korán 88:20)

Negyedszer a Föld, annak lakói, kik életüket élik. A Föld egy gömb, amibe csodálatosan illeszkednek a völgyek, hegyek, folyók, sivatagok, stb. Ha ezekre az ember rátekint, ahogy előtte kitárulkoznak, nem egy hatalmas Tervet lát maga előtt, melyben élete célját is meglelheti?

Hát figyelmeztess, mert te egy figyelmeztető vagy, (Korán 88:21)

És nincs fölöttük hatalmad. (Korán 88:22)

A Próféta tanítani, hirdetni jött és azért, hogy az embereknek utat mutasson. Küldetése nem arról szólt, hogy akaratát bárkire is ráerőltesse, vagy büntessen, csak ha erre felhatalmazása van. A büntetés Allah dolga.

De ki elfordul és tagad, (Korán 88:23)

Allah legnagyobb büntetéssel sújtja őt, (Korán (88:24)

Mert bizony, Hozzánk térnek meg, (Korán 88:25)

Majd Rajtunk áll az ő számvetésük. (Korán 88:26)

Álljunk meg egy pillanatra. Az emberek egymás torkának esnek a saját maguk által kreált ellentétek okán. Bárhogy is formáljuk a szót, ezek az ellentétek mind arra mennek ki, hogyan tehetjük a másikat szolgálónkká. Miképpen helyezhetjük a másikat saját befolyásunk alá, miképpen uralkodhatunk másokon, vagy akár az egész teremtésen. Akiknek megadatott az, hogy már túl vannak a megmaradás, önfenntartás szintjén, az ehhez pluszban hozzájövő áldást, vagyont nem azzal a szándékkal használják a továbbiakban, amiben Allah eredeti szándéka állt. Ha Allah (SWT) ugyanilyen emberi tulajdonsággal, önzéssel, hatalomvággyal rendelkezne, akkor soha, senki nem jött volna ki az amőba állapotból és maradtunk volna a tengerek vizében tudatlan egysejtűkként. Ezzel szemben Allah (SWT) minket emberré formált, akinek tudata van és lám! A tudat hatalomcentrikusan működik

Az ember kialakította a mások felett uralkodó erőszakszervét, melyet államnak hívunk. Azt a látszatot keltik, mintha az emberekért, a környezetért, a teremtésért lennének, de nem azért vannak. Az ő stratégiai tervezőasztalaikon ezek a szempontok nem szerepelnek. Csak a hatalom, befolyás, és pénz szerepel, melyet azok zsebébe nyúlva szereznek meg, akik felemelték és hatalomban tartják őket. A polgárokkal elhitetik, hogy őértük vannak, pedig valójában a polgárok vannak őértük.

Eljöttek a történelemben azok, akik minderre figyelmeztettek, de az ő próféciáik bálványként élnek tovább, a tartalmi elemeket nem tettük magunkévá. Küldetésük nyomán létrejöttek a vallási közösségek, egyházak, melyek, ha lehet, még bűnösebben jártak el, mint az egyszeri ember, aki csak önmaga akart felülkerekedni mások felett. Ezek, ugyanis az isteni eszmét magát használták/használják fel arra, hogy bűnszervezetként működve spirituális rabszolgasorban tartsa azokat, akik a hitre éheznek. Mindehhez pedig összeszövetkeztek az állammal, ami előtt nekik kellene erkölcsi felkiáltójelként emelkedni. Ezzel szemben közösen követik el a bűnt: az ember és a teremtés semmibe vételét.

Marad a lélek. Az egyén lelke, melybe még bűnszövetkezet nem fészkelte be magát. A lélek, melynek tisztaságát mindenki a teremtéssel hozza magával és csak emberi tanítások ronthatják meg idővel. A lélek, melynek figyelmét még fel lehet kelteni a teremtés csodájára, az igazi hatalomra, az egek, a föld, a hegyek jelenségére. Ezek a teremtés ékes bizonyságául állnak előttünk, melyet a lélek még észrevesz, de az állam és az öntörvényű csoportok csak akkor, ha saját tetteikkel a természet erőit önmaguk ellen fordították. Nincs esélyük.

Csak a léleknek van esélye és annak a hatalmas potenciálnak, melyet Allah a lélekben Számodra bekódolt. Ezért ne ülj fel minden uszításnak, népbutításnak. Hallgass a kódra!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s