h i r d e t é s

A magyar néphez intéztek felhívást a Kurd Női Harcosok Erdogan miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A magyar néphez intéztek felhívást a Kurd Női Harcosok Erdogan miatt

2019. november 03. - 06:55

Azt kérik, penderítsük ki a török elnököt Magyarországról, és üdvözletüket küldik.

Kurd katonanők Baghúz elfoglalása után, 2019. március 23-án Fotó: DELIL SOULEIMAN / AFP or licensors

 

Ahogy azt a Népszava elsőként megírta, jövő héten, november 7-ikén érkezik Budapestre Recep Tayyip Erdoğan török elnök, hogy egyeztessen Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ezzel kapcsolatban már javában szerveződik a tiltakozás Budapesten, de most onnan is támogatás érkezett, ahonnan nem biztos, hogy számítottunk rá: a Kurd Női Harcosok (YPJ) felhíváhttps://nepszava.hu/3020250_ujra-magyarorszagra-jon-a-torok-elnok st intéztek a magyar néphez, hogy ne hagyják szó nélkül a véreskezű török vezető látogatását - szúrta ki a Mérce a szervezet Facebook-oldalán.

Posztjukban a következőket írják: „Magyarországi követőink figyelmébe/magyarok! Úgy tűnik, hogy a dzsihádista terrorista török/ISIS vezető, Erdoğan november 7-én meglátogatja Magyarországot, és bízunk benne, hogy Magyarország népe nem engedi a dzsihádista terrorista Erdoğant az országába! Hogy Magyarországról mindenki, sőt, Magyarországon kívülről is csatlakozni tud a tüntetéshez, hogy elítéljék ezt a »vezetőnek« nevezett dzsihádista terroristát, és kipenderítsék Budapestről/Magyarországról oda, ahonnan jött. Üdvözletünket küldjük Magyarország népének.”

A Mérce emlékeztet, hogy Budapesten több szervezet közösen szervez tüntetést a török elnök látogatásának napjára, hogy így ítéljék el Rozsava török megszállását, és álljanak ki a feminista, öko-szocialista elvek alapján működő kurd népállam mellett. (nepszava.hu)