h i r d e t é s

A magyarok már beletörődtek a korrupcióba egy friss felmérés szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A magyarok már beletörődtek a korrupcióba egy friss felmérés szerint

2020. június 11. - 13:46

 

Az uniós átlaghoz képest szinte alig zavar minket a korrupció, pedig szinte mindenki tisztában van a jelenlétével. - írja a nyugat.hu.
 

Közzétette az Európai Bizottság a korrupcióról készített legfrissebb, 2019 decemberében végzett tematikus Eurobarométer felmérés eredményeit

- hívta fel a figyelmet az Index egyik blogja, az EUrológus.

Mint kiderült, a korrupciót az európai polgárok nagy többsége – 69%-a – elfogadhatatlannak tartja, ezzel szemben a magyarországi válaszadók esetében ez az arány mindössze 38%, ami a legalacsonyabb érték a felmérésben részt vevő tagállamok válaszadóinak körében.

És ez nem azért van, mert nálunk annyira szerény mértékű a korrupció, vagy ne látnák az emberek. Az is látható ugyanis az adatokból, hogy míg az átlag európai polgárok 71 százaléka szerint jelent hazájában széles körben elterjedt problémát a korrupció, addig Magyarországon a megkérdezettek 87%-a vélekedik így. Európában a válaszadók 70%-a, Magyarországon a 80%-a szerint a korrupció jelen van az országos közintézményekben.

Ráadásul míg uniós szinten a válaszadók kétharmada (66%) nem tartja kielégítőnek a magas szintű korrupciós ügyek kivizsgálását, addig Magyarországon 80%-a. Végül pedig a felmérésből az is kiderül, hogy – az uniós átlagot 5 százalékkal meghaladva – a magyarok 21 százaléka az ügyészséget is korruptnak tartja.

nyugat.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s