h i r d e t é s

A mesterséges intelligencia megtéveszti az ember szemét - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A mesterséges intelligencia megtéveszti az ember szemét - VIDEÓ

2021. május 16. - 06:44

 

Az új technológiával a számítógépes játék is úgy fest, hogy azt már szinte meg sem lehet különböztetni a valóságtól. Az újítás mögött mesterséges intelligencia áll.

Forrás: Intel ISL / YouTube

Az Intel kutatói a héten egy olyan új eljárást lepleztek le, aminek segítségével még az eddiginél is élethűbbé lehet tenni a számítógépek által generált virtuális világok és animációk megjelenését – írja a PC Fórum. Az általuk kidolgozott eljárást például a Grand Theft Autó V-re alkalmazva a játék szinte teljesen elveszti mesterséges jellegét, és úgy fog kinézni, mintha a valós világban egy videókamerával rögzítették volna a benne zajló eseményeket.

Mindez az Intel által kidolgozott eljárásnak köszönhető, ami mesterséges intelligencia segítségével teszi még élethűbbé a számítógépes grafika képeit. A megoldásban a való világból származó felvételekkel "trenírozott" MI úgy módosítja a renderelt képkockákat, hogy azok színezésén és részletein apró módosításokat eszközöl annak érdekében, hogy azok még közelebb legyen a valós felvételekhez.

A kutatók egyelőre nem árulták el, hogy ehhez milyen számítási teljesítmény szükséges, illetve hogy valós időben is képes-e működni. (napi.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s