h i r d e t é s

A műfű lehetséges felhasználásai

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

A műfű lehetséges felhasználásai

2024. május 28. - 14:21

A műfű egyre népszerűbb megoldás kertek füvesítésére. Ez azonban közel sem az egyetlen felhasználási lehetőség. Legyen szó teraszokról, erkélyekről, sportpályákról, a műfű nagyszerű alternatívát nyújt a hagyományos gyep helyett.

Sportpálya otthon

Bár elsőre elérhetetlen luxusnak tűnhet az otthoni sportpálya, egy nagy kertben egyáltalán nem olyan távoli cél a kiépítése! A megfelelő méretű területre elegendő műfű szükséges hozzá – a többi kiegészítő pedig már csak rajtad múlik. Használhatsz akár gyermekeknek szánt focikapukat, egyszerű tollashálót, de akár mindenféle egyéb eszköz nélkül is élvezheted az új „játszóteret”. Ennek az ötletnek a legnagyobb előnye, hogy egész évben sportolási lehetőséget biztosít, karbantartása pedig szinte elhanyagolható. Nem kell gazolni, nyírni a füvet vagy a semmiből megjelenő túrásoktól tartani.

Munkahelyi kert

Vidéken, de már a fővárosban is nem egy munkahely rendelkezik apróbb belső kerttel. Ennek karbantartása azonban problémát okozhat, hiszen a munkatársak valószínűleg nem gazolni járnak az irodába. Persze gyorsan megoldható a kérdés a teljes terület lebetonozásával, de ennél sokkal több örömet okozhat, ha a kert tényleg kert marad. Ha műfüvet telepítünk, azzal könnyedén karbantarthatóvá válik a tér, ráadásul a munkatársak is szívesebben és sikeresebben dolgoznak, ha az ebédszünetet kültéren, egy kellemes közegben tölthetik.

Terasz

Főleg a kisgyermekes családokban és a kisállattartóknál fordul elő, hogy a rossz idő nagy ellenség. Ekkor ugyanis nem lehet kimenni a kertbe – vagy legalábbis csak hatalmas sár és kosz árán. Ha azonban otthonunknak van egy terasza, a műfűvel ezt a problémát is elháríthatjuk. Könnyedén kialakíthatunk egy fedett kis „kertrészt”, ahova esőben is ki lehet menni játszani. Emellett akár nyáron a felfújható medence is kerülhet ide, hiszen a vízből kilépve így fűre érkezünk – de nem kell félni a méhektől.

Erkély

Sok társasházban élő ember vágyik saját kertre, de reménytelennek érzi a helyzetet. Ekkor lehet elővenni a kreativitást és a műfüvet. Ha az erkélyre műfüvet telepítünk, néhány növénnyel könnyedén teremthetünk egy apró kis kertet magunknak, akár még a 10. emeleten is. Bármikor kimehetünk élvezni a saját kis édenünket, gondoskodhatunk a kültéri növényeinkről és szinte el is lehet felejteni, hogy a kert több méterrel a földszint fölött van.

Az ANRO webáruházban több tucatnyi műfű és kiegészítő közül válogathatsz, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik. Segítségükkel könnyedén varázsolhatsz akár egy aprócska erkélyből, egy nagyobb teraszból vagy egy hatalmas sportpályából is közösségi teret, ahol mindenki szívesen tölti az idejét. Szerezd be még ma a számodra megfelelő darabokat!