h i r d e t é s

A pápagyalázó Bayer Zsolt könyve a Nemzeti Könyvtárban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A pápagyalázó Bayer Zsolt könyve a Nemzeti Könyvtárban

2017. augusztus 16. - 07:37

 

Magyarország miniszterelnöke kérésére  2012. október 3-án kiadták a Nemzeti Könyvtár első köteteit.

Forrás: MTI

A Nemzeti Könyvtár ékes kiállítású reprezentáció, a magyar irodalom tengeréből azon műveket gyűjti egybe, melynek olvasása, illetve újraolvasása gyönyörködtet, tanít és erősíti a nemzeti érzést. 

A Nemzeti Könyvtár kultuszkönyvtár, mely 24 kötetes hullámokban kerül a közönség elé. Száz kötet megjelenése várható. /forrás: kormány.hu/ 

A  könyvek kiadása, Kerényi Imre  homokozója. Kerényi nagy utat tett meg az MSZMP-től, a Fideszig. Az 1990-es évek elején még a Demokratikus Charta egyik oszlopos tagja volt. Időben megtért, ma Orbán egyik bizalmi embere.

A Blikk szerint a durva kirohanásairól elhíresült újságíró, Bayer Zsolt, az 5 számú Fidesz tagkönyv tulajdonosának a művei is bekerülnek a Nemzeti Könyvtárba.

Ezt maga a Nemzeti Könyvtár létrehozója, Kerényi Imre, az Alaptörvény terjesztésével kapcsolatos koncepció kidolgozásáért, végrehajtásának irányításáért felelős miniszterelnöki megbízott árulta el a Demokrata című hetilapnak adott interjújában.

"Nagy lesz a felháborodás, mert a Nemzeti Könyvtárban meg fogom jelentetni Bayer Zsoltot" - fogalmazott Kerényi. Bayer  legutóbb a pápát illette alpári kifejezésekkel.

Eddig olyan szerzők munkái jelentek meg a teljesség igénye nélkül, mint Tormay Cécile, Jókai Mór, Herman Ottó, Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Kós Károly, Cziffra György.

 A példányszámokról ellentmondó hírek vannak. Egy biztos, közpénzből jelentetik meg a köteteket, nem piaci alapú a kiadás.


 

h i r d e t é s