h i r d e t é s

A Pegasus-Tor/túra

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

A Pegasus-Tor/túra

2021. július 20. - 08:51

 

A sajtóhírek szerint a kormány által vásárolt kémprogram ügyében az Orbán-adminisztráció egynapos kényszerű, nyilván zavarodottságból eredő hallgatás után egész pályás hazudozásba kezdett. Elég bénán.

Szijjártó "nem tud" a polgári titkosszolgálat megfigyelési ügyeiről.
Csak "a lehallgatási botrány másnapján tájékozódott az Információs Hivatanál". Ami elég baj! Hiszen ő felügyeli őket.
Továbbá: "ha egyáltalán volt megfigyelés, azt külföldi kormányok végeztették".
Naná! Rögtön tovább rúgjuk a labdát! Meg hát, biztos a CIA-t érdekli a 444. újságíróinak telefonbeszélgetése! Nincs jobb dolguk!

Azonnal támadunk! Orbán csak annyit nyilatkozott, hogy "foglalkozzanak inkább az amerikai, a brit, a francia, a német titkosszolgálatok ügyeivel!"

Novák Katalin teljesen fölöslegesen és illetéktelenül szintén megszólalt. Szellemdúsan átvette Orbán know-how-ját. Hogy aszongya: "sajtóhírekkel nem foglalkozom!"

Pintér nagy magabiztossággal kijelentette: "2010 óta Magyarországon törvénytelenül senkit nem hallgatnak le."
(Vagyis: Gyurcsány!) Ez a mondat egyébként is a hét vicce!
Nagy ravaszul ki is tért a további kérdések elől: "konkrét kérdésre az Országggyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága zárt ülésén válaszolok!"
Na, mármost! A bizottságnak a tárgyban sem zárt, sem nyitott ülése nem lesz, miután a Fidesz bojkottálja, megakadályozza annak összehívását. Ügyes!

Ezt a hárító produkciót utlojára Őrnagy őrnagy vetette be a 22-es csapdájában: "Félfogadás kedden nyolc és tíyz közt. Kedden nyolc és tíz közt az épületbe belépni tilos!"

A legnagyobb alakítás Varga Judité.
Kissé túllihegte a dolgot. Ötpercenként mondott valami semmit. Nyitólépésként közölte, hogy "tudomást sem vesz az ügyről, nem kommentálja".
Aztán a Le Monde intejúja közben először, szokás szerint hisztériázott egy sort, majd közölte, hogy a megfigyeléssel kapcsolatos kérdésre nem válaszol, végül a kérdés és a válasz törlését követelte.
(Vajon komoly, magukra valamit adó médiák miért állnak még mindig szóba vele?)
Aztán kifejtette, hogy "a titkosszolgálat független a politikától."
Szerintem ez az aranymondása bekerül a politikus szájából valaha elhangzott tíz legnagyobb marhaság közé. Méltán!
Végül annyira összezavarodott, hogy elszólta magát: "Ne legyünk nevetségesek! Ilyen eszközökre minden országnak szüksége van!"
Hát ezzel az amúgy sem kérdéses dilemma: van, vagy nincs megfigyelési ügy, el is dőlt! Varga Judit áperté elismerte, hogy van!

Az ügy további kifejlete nem kétséges. Szijjártó már célzott rá, a Magyar Nemzet konkrét vádakkal is szolgált arról, hogy ki áll a kémügy mögött.
Nem érdemes találgatni! Természetesen Soros!
Nyilvánvaló, hogy "a Sátán által megszállt", Soros által irányított gaz Nyugat újabb vérmocskos támadását kell elhárítanunk szeretett hazánk feje fölül!

Ami a dolog egy másik vonatkozását illeti: természetesen minden kormány foglalkoztat hírszerzést és elhárítást! Csak az a kérdés, hogy ki ellen!
Ha belső használatra, ellenzéki politikusok, újságírók, ügyvédek, más civilek ellen, azt diktatúrának hívják.
Ha demokráciákban, azt Watergate-nek. És, ha kiderül, belebuknak.

Kémprogramokra szükség van!

Csak nem mindegy, hogy a Hamász, az Iszlám Állam, vagy Bánáti János ellen vetik be.

Az a gyanúm, hogy az átlag szavazót az egész ügy nem érdekli túlzottan.
Nem érdekli, hogy ügyvédeket, újságírókat, politikusokat lehallgatnak.
Urak dolga!
Azt, hogy esetleg őt is lehallgatják, ha nem is célzottan, de, mondjuk a megfigyelt ügyvédjével folytatott megbeszélését, ami szigorúan a kettőjükre tartoozik, és alkalmasint döntő hatással lehet a büntető-, vagy polgári, mondjuk családjogi perének, ügyének kimenetelére, esetleg azt, hogy zsarolására alkalmas információkhoz juthatnak, nem mérlegeli.

Egyetlen szó rágja bele magát, marad meg a fülében. Izraeli, izraeli, izraeli.
Az ügyről tudósítók tényszerű, de fölöslegesen ismételgetett közlése alapján. (Miért nem egyszerűen Pegasusként emlegetik?)

Vagyis, akkor hát megint a zsidók műveltek valami disznóságot!

Mellesleg a dolog természetesen nem újkeletű!
Egy ismerősöm, vagy hat éve, egy éppen fideszes vezetésű kerületi önkormányzatnál dolgozott. Valahányszor bementem hozzá, hogy megbeszéljünk valamit, esetleg eltraccsoljunk egy sort, kivezetett az utcára, legalább ötven méterre az épülettől.
Kikapcsolta a mobilját, sőt az akkumulátort is kivette belőle: most már dumálhatunk! Akkor min vagyunk úgy felizgulva?

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s