h i r d e t é s

A rendszerváltás utáni Magyarország legsötétebb napját hozta tegnap össze a Fidesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A rendszerváltás utáni Magyarország legsötétebb napját hozta tegnap össze a Fidesz

2018. december 13. - 09:09

 

Gyurcsány, Vadai, Varga megnyomta-e gombot, ha igen, hogy szavazott?

Tudni akarjuk kik nyomtak gombot a tegnapi parlamenti felfordulásban, ha nevezettek, akkor viseljék a felelőséget, ha nem, akkor derüljön ki, hogy ki volt!

A tegnapi botrány a parlamentben, nem ok nélkül volt, mert a Fidesz erőből gázolt végig a magyar alkalmazottakon, tette ezt anélkül, hogy a „rabszolgatörvényt” társadalmi, majd politikai egyeztetések sorozatának vettette volna alá.

Az nem vitás, hogy a módszer antidemokratikus, sőt diktatórikus, azonban, máig nem értik sem a munkavállalók, sem pedig a munkáltatók, hogy a törvény ilyetén való átnyomása, kinek állt érdekében. A konfliktus, amely keletkezett, és annak kommunikációja, hogy mindez a munkaadók kérésére történt, valamint a miniszterelnök kijelentése, hogy ez a munkások érdeke, olyan keveredést eredményezett, amely komoly hatással járhat a bérmegállapodásokra.

A körülmények, amelyek tegnap kialakultak, felvetik a kérdést, hogy ki, kinek a gombjával szavazott, vajon igaz e, hogy Gyurcsány, Vadai, Varga megnyomta e a gombot, ha nem akkor ki tette.

A Parlamentben mindent rögzítenek a kamerák, látni szeretnénk, hogy valójában kik szavaztak!

***

Vadai Ágnes kártyája nincs a szavazókészülékben, az mégis úgy működik, mintha bent lenne, szavazni is lehet a géppel. Ezzel szembesült minden képviselőnk. Ez felháborító! A Fidesz már az ellenzéki képviselők szavazógépeit is meghekkelte, miközben éppen törvénytelenül akarja elfogadni a rabszolgatörvényt. Ami ma a parlamentben történik, az teljesen törvénytelen!

- írta a DK a Facebook-on

De Varga László (MSZP) is megosztott egy fényképet a szavazógépéről:

Kik és hogyan szavazhattak?


Forrás: MTI

2018 áprilisában az új országgyűlés 199 fővel alakult meg. A Fidesz frakció a maga 133 elnyert helyével a legnagyobb, amely Hirt Ferenc halálával 132 főre csökkent. Ezzel szemben a tegnapi gyalázatos szavazás 130 igen szavazattal ért véget. Ez azt is jelentheti, hogy 2 fideszes igen helyett nemet vagy tartózkodást nyomhatott.

Nem fideszes 64 képviselő - ebbe most az összes ellenzéki képviselőt beleszámoltam. Nemet 52-en nyomtak,1 tartózkodással. 15 képviselő pedig nem szavazott. Ez összesen 68.

Tehát azt sem lehet egyértelműen megállapítani, hogy minden ellenzéki (nem fideszes) nemmel szavazott volna. (Kemencés)


 

h i r d e t é s