h i r d e t é s

A Rogán-család és a drága Audik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Rogán-család és a drága Audik

2019. május 23. - 09:07

 

A miniszter és felesége tartós bérlettel használta drága kocsikat, így azok nem kerületek be a politikus vagyonnyilatkozatába. 

Rogán Antal felesége legalább 15 milliós Audival jár

A miniszter felesége, Rogán Cecília mostanában egy Audi S3 Sportbackkel jár.

Direkt36 csütörtöki cikkéből az derül ki, hogy Rogán Antal és felesége már régóta elkötelezett audis. Ez elmúlt években A3, négykerékhajtású A6-os és Q5-ös városi terepjáró is volt már a család használatában.

A Direkt36 szerint az A6-ost, és egy Audi Q5-ös városi terepjárót egy lízingcégtől bérelték.

A tartós bérlet azzal az előnnyel jár a politikus számára, hogy a kocsikat nem kell szerepeltetni a vagyonnyilatkozatokban, pontosabban a lap szerint Rogán Antal „ezeket a kocsikat nem írta be, csak két olyan tartós bérleti konstrukciót tüntetett fel, amelyek egy alacsonyabb kategóriájú A3-as Audiról szóltak”.

Nem tudható, hogy Rogánék valójában mennyit fizettek a kocsikért, de a lap szerint az ilyen autókért általában „bruttó 250 ezer, de akár 500 ezer forintot” is elkérhetnek havonta. Rogán feleségének például a Mercarius Flottakezelő Kft. 4 millió forintról állított ki számlát a Q5-ös első bérleti díjának egyik részéről – írta a Direkt36.

A tartós bérlet roppant drága mulatság magánszemélyeknek, viszont nagyon kényelmes megoldás, hogy futja rá a családi keretből. A flottakezelő cég ugyanis a pénzért teljes szervizelést is vállal, és még a közúti szabálytalanságoknál is előnyös lehet, ha csak a cég neve olvasható az autó forgalmijában. (24.hu)


 

h i r d e t é s