h i r d e t é s

A Roszatom az atomenergetikai ipar 65. évfordulóját ünnepli

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Roszatom az atomenergetikai ipar 65. évfordulóját ünnepli

2019. június 27. - 13:11

 

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern nagyszabású ünnepségsorozattal emlékezik meg arról, hogy 65 éve, 1954. június 26-én kezdte meg működését a világ első atomerőműve Obnyinszk városa mellett, amely Moszkvától 100 kilométerre délnyugatra található.

65 éve, 1954. június 26-én kezdte meg működését a világ első atomerőműve Obnyinszk városa mellett, amely Moszkvától 100 kilométerre délnyugatra található. - orrás: steemit.com

Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója elmondta: „Az elmúlt 65 évre visszatekintve látható, hogy az atomtechnológia fejlődésének köszönhetően ma az atomenergetika biztonságosabb, megbízhatóbb és hatékonyabb, mint bármikor eddig. 1954 óta a teljes iparág túl van több leckén, számos biztonsági berendezést épített be, bevált módszereket alkalmaz, aminek köszönhetően magas biztonsági színvonalat ért el. Jelenleg a világ elképzelhetetlen az atomenergia nélkül. Most, 2019-ben büszkén ajánljuk a minden korábbinál nagyobb teljesítménnyel bíró és megnövelt biztonságot képviselő 3+ generációs VVER-1200 típusú atomreaktorunkat a világnak.”

Az ünnepségekre a Roszatom moszkvai központjában kerül sor. Ezzel párhuzamosan a helyi média képviselőit 2019. június 27-én látogatásra hívják az időközben már leállított Obnyinszki Atomerőműbe, ahol kerekasztal-beszélgetést rendeznek, amelyen az atomenergia környezetre gyakorolt hatása lesz a téma.

Obnyinszk városában koncerteket és a díjátadó ünnepséget, valamint az atomenergiáról szóló nemzetközi műszaki-tudományos konferenciát rendeznek a Roszatom és a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, továbbá az iparág vezető szakembereinek részvételével.


 

h i r d e t é s