h i r d e t é s

A Szájer-ügy némiképp elhomályosította a mai kormányinfót

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Szájer-ügy némiképp elhomályosította a mai kormányinfót

2020. december 03. - 12:35

 

Vakcina előjegyzési kampányt indít a kormány, melynek keretében először a nyugdíjasoknak adnak lehetőséget a védőoltás beadására való regisztrációra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter - Forrás: Magyarország Kormánya / Facebook

Magyarország a koronavírussal fertőzöttek számát tekintve a tizenkettedik az Európai Unióban, az elhunytak számát tekintve „a európai átlagnál lényegesen kedvezőbb adatokkal rendelkezik. Az uniós adat 613, ehhez képest mi 526-al állunk az egymillió főre vetített elhunytak számában, bár napról napra szomorú rekordértékek születnek ezen a területen” – mondta az eheti Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, hogy a kormány azt reméli, hogy hamarosan tetőzni fog a járvány, ezt decemberre várják. A tesztek arányát illetően Gulyás megjegyezte, hogy a múlt héten Magyarországon végezték az ötödik legmagasabb számú szűrést. Ebben az adatban ugyanakkor nem szerepelnek a gyógyszertárakban elérhető gyorstesztek.

Speciális intézkedések várhatók az ünnepi időszakra, karácsonyra és szilveszterre, ezekről azonban még nem döntött a kormány. Ha maradnak is a szigorú szabályok, megengedőbb különszabályokra lehet számítani.

A kancelláriaminiszter bejelentette, a kormány elindít egy vakcina előkészítési kampányt, melynek keretében a jövő héttől minden nyugdíjashoz postai úton eljuttatnak egy regisztrációs lapot, amit térítésmentesen lehet majd visszaküldeni. "Emellett elindul a vakcinainfo.gov.hu honlap is, amin keresztül bárki regisztrálhat majd az oltásra. A vakcina beadása továbbra is önkéntes alapon, államilag szervezett körülmények között történik majd" – mondta. Gulyás szólt arról is, hogy újabb két gyógyszergyártónál regisztrál a kormány koronavírus elleni vakcinára, amiből tisztán látszik, hogy minden lehetséges csatornát igénybe vesznek erre a célra. Gulyás Gergely kijelentette, hogy a jelenlegi járványügyi korlátozások december 11-ig maradnak fent, ezután új intézkedések jönnek, amikről a kormány járványügyi szakemberek, gazdasági szereplők, érdekvédők véleményét kikérve dönt majd.

A kormányinfón szóba került Szájer József botránya is, mellyel kapcsolatban a miniszter hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor kiadott egy nyilatkozatot, amiben leszögezte, hogy amit az EP-képviselő tett, az összeegyeztethetetlen a Fidesz értékrendjével. Azt viszont Gulyás puszta találgatásnak nevezte, hogy Szájer lebukása mögött valamilyen titkosszolgálati akció állna. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s