h i r d e t é s

A Sztárportréban Molnár Bendegúz autóversenyző!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Sztárportréban Molnár Bendegúz autóversenyző!

2019. március 19. - 07:42

 

"Minden autóversenyző nyerni akar szerintem. Akinek ez az álma, és szenvedélyből csinálja, az mindenáron."

Csukott szemmel:

Verseny előtt én azt szoktam csinálni, hogy beülök az autóba, becsukom a szemem, és megyek egy kört fejben a pályán. Főleg időmérő előtt, egy nagyon pontos kört össze kell így rakni fejben. 

Szimulátorral:

Nagyon fontos a felkészülés. A verseny hétvége előtt, be kell ülni a szimulátorba, és alkalmazkodni kell a körülményekhez. Ma már a legtöbb pályát lézerszkennelik, és a szimulátorban az utolsó hupli is ott van. A verseny hétvégére úgy kell odamenni, hogy ha bármi váratlan dolog történik, az ne tudjon kizökkenteni a ritmusból.

Versenyautóból kamionba: 

A kamion is egy versenyautó, csak sokkal nagyobb. Ez egy épített versenyautó 1200 lóerővel, 4500 newtonméter nyomatékkal. Olyan erős, hogy körülbelül 6-7 másodperc alatt gyorsul 60-ról 160-ra. A téli időszak kifejezetten a felkészülésre van a csapat számára, az új autó is ekkor készül, és a pilótának is az a feladata, hogy felkészüljön a szezonra erőnlétileg és mentálisan is. 

Nem gondoltam volna, hogy egyszer egy ilyen nagy múltú csapat tagja lehetek, mint az OXXO Racing. Mindent meg fogok tenni, hogy minél hamarabb a mezőny első harmadában tudjunk végezni. Álltam már a dobogó legfelső fokán, de annyi ember előtt még nem, mint amennyien a kamion versenyekre járnak, szóval biztosan különleges érzés lesz majd hogyha egyszer oda jutunk."

https://sztarportre.hu/


 

h i r d e t é s