h i r d e t é s

"A szükségállapotot ugyan feloldották, de az Országgyűlés változatlanul a Fidesz szavazógépezeteként működik"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

"A szükségállapotot ugyan feloldották, de az Országgyűlés változatlanul a Fidesz szavazógépezeteként működik"

2020. június 27. - 09:59

Karácsony Gergely nem kíván két év múlva Orbán Viktor vetélytársaként fellépni a választásokon

Karácsony Gergely - Forrás: MTI

Karácsony Gergely nem kíván két év múlva Orbán Viktor vetélytársaként fellépni a választásokon, ám lehetségesnek tartja a fordulatot, és mindent megtesz, hogy segítse az ellenzéket. Ezt a főpolgármester nyilatkozta a Frankfurter Rundschau lapnak, hozzátéve, hogy a szükségállapotot ugyan feloldották, de az Országgyűlés változatlanul a Fidesz szavazógépezeteként működik. A miniszterelnök azt hagyat jóvá a t. Házban, amihez csak kedve szottyan. Az összes demokratikus intézményt a kezében tartja, a hatalmi monopólium mit sem változott.

Arra a megjegyzésre, hogy a Freedom House már nem tartja demokratikusnak a magyar rendszert, a városvezető úgy válaszolt, hogy maga Orbán közölte: hogy illiberális demokráciáról, vagyis egy hibrid változatról van szó. De nem diktatúra, a kormánypártot le lehet váltani az urnáknál. Csak persze durván eltorzították a versenyfeltételeket az ellenzék rovására. Karácsony ugyanakkor fontos jelzésnek tartaná, ha a lengyeleknél a végén varsói kollégája lenne a befutó a választáson, annak Magyarországon is lennének következményei.

A polgármester úgy látja, hogy jó ötlet, mégis csapdát rejt, hogy a jogállamiság betartásához kössék az uniós támogatásokat. Hiszen az olyan kormányok, amelyek már amúgy is az EU ellen agitálnak, kiaknáznák, ha kevesebb pénz érkezne. Ezért inkább a városoknak kellene utalni az alapokból, mert ily módon az érintett hatalmak kevesebb pénzből gazdálkodhatnának, mégsem nem a városlakók húznák a rövidebbet. (nepszava.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky