h i r d e t é s

A tagadás tagadása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A tagadás tagadása

2021. június 08. - 20:34

 

Varga Judit mosni próbálja a szennyest. Az Európai bíróság által elutasított, a Sargentini-jelentés és elfogadása miatt benyújtott magyar kereset kapcsán.

A kép illusztráció! - Forrás: Varga Judit Facebook oldala

Még az elsőéves joghallgatók is értik, hogy a magyar fél értelmezi helyesen a jogot, a szavazatszámlálás kérdését! - mondja Őnagysága, a földhivatali ügyintéző, egyéves gyakorlatot szerzett bírósági fogalmazó.

Ezzel nem kevesebbet állít, mint azt, hogy az Európai Bíróság bírái, mind tekintélyes szakmabeliek, annyit se értenek a joghoz, mint hajdú a harangöntéshez.

De nem ez a lényeg. Agresszív, sértő, faragatlan megnyilvánulásait megszoktuk. Miben sem különböznek a kenyéradó gazdája, és az egész kengyelfutó bagázs stílusától, színvonalától, vagy inkább színvonaltalanságától.
Már senki nincs meglepeve. Senki nem is reagál a kirohanásaira.
Aquila non captat muscas. (Varga kedvéért lefordítom a latin mondást: a sas nem kapdos legyek után.)

A lényeg, hogy – átköltve a valóságot – a Jelentés tartalmi megállapításait is vitatja: politikailag elfogult, csak az ellenzék előadását vette figyelembe.

Azon kívül – újabb hazugságba keveredve – azt állítja, hogy a Jelentés nem kapta meg a kétharmados többséget, mert a szabályozás szerint a tartózkodó szavazatokat ellenszavazatként kellett volna figyelembe venni, akkor pedig nincs kétharmad.

Ez egyszerűen légből kapott koholmány. A szabályozás szerint a tartózkodók szavazatait figyelmen kívül kell hagyni. Egyértelmű! Itt a kincs, ami Varga szerint nincs!

Ezért még azzal a marhasággal is próbálkozott, hogy általában nem ez a szokásos eljárásrend.
Na, mármost! Egyrészt, ha igaz is lenne (nem igaz), tök mindegy! Itt ez a szabály!
Másfelől, ha esetleg a kajdácsmonostori képviselőtestület ügyrendje ezt speciel másként szabályozza, ez miért és mennyiben kötné az Európai Uniót?

A taktika a szokásos. Mindenbe belekötni, mondvacsinált, kitalált ürügyekkel.
Ez a szint, ez a metódus.
Akármilyen alulkondícionált szakmailag (Pauler, Vázsonyi Vilmos,– egykor az igazságügyi tárca európai hírű vezetői – forognak a sírjukban), annyit Vargának is tudnia kell, hogy ezt a maszlagot kint nem veszik komolyan (csakúgy, mint a jogállamiság ügyében rendezett cécót és a többit).

Ezek belső használatra készült és zengedezett sirámok, felfuvalkodások és műsorok. A híveknek szólnak: az elárult, harcra kényszerített, magára maradt Fidesz-Magyarországról, Dávidról Góliát ellen.

A magyar emberek nevében. Amit kikárek magamnak!

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s