fbpx A tálibok megtiltották a védőoltást egy afgán tartományban | CIVILHETES

h i r d e t é s

A tálibok megtiltották a védőoltást egy afgán tartományban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A tálibok megtiltották a védőoltást egy afgán tartományban

2021. augusztus 14. - 06:30

 

A döntésről a tartomány egészségügyi hivatalának vezetője számolt be.

A kép illusztráció! - Forrás: China Daily

A kormányellenes tálibok megtiltották a koronavírus elleni védőoltást a kelet-afganisztáni Paktia tartományban - jelentette pénteken a Samsad afganisztáni televízió.

A televízió jelentése szerint Valiat Hán Ahmadzai, Paktia tartomány egészségügyi hivatalának vezetője közölte újságírókkal, hogy a régiót a múlt héten elfoglaló tálibok megtiltották a védőoltás beadását a tartományi kórházban. Az orvos elmondta, hogy a kórház oltási osztálya legalább három napja zárva van, és a látogatóknak azt mondják, hogy tilos a védőoltás.

Április 14-én Joe Biden amerikai elnök közölte döntését, amely szerint befejezik az amerikai haderők afganisztáni állomásoztatását, véget vetve ezzel az amerikai hadsereg leghosszabb külföldi műveletének. A bejelentés óta a dél-ázsiai országban fokozatosan romlik a biztonsági helyzet, a tálibok egyre intenzívebben támadnak egy sor település ellen. Július elején az iszlamista lázadók újból az ellenőrzésük alá vonták az ország Iránnal, Tádzsikisztánnal, Türkmenisztánnal, Kínával és Pakisztánnal közös határát. (MTI) / Infostart


 

Kommentek

h i r d e t é s