h i r d e t é s

A Tenisz Szövetség frissen megválasztott elnöke szerint nem terheli felelősség a korábbi elnököt a 3,5 millió forintos hiány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Tenisz Szövetség frissen megválasztott elnöke szerint nem terheli felelősség a korábbi elnököt a 3,5 millió forintos hiány

2020. július 28. - 10:26

 

Lázár János új korszakot nyitna a magyar teniszben

"Egy olyan kormánya van az országnak 2010 óta, aki az egészséges életmódot fontosnak tartja" – mondta az ATV-nek Lázár János, és hangsúlyozta, hogy őt arra kérték, hogy próbáljon segíteni a kormányzat és a Tenisz Szövetség között fennálló viták rendezésében. 

A tisztújító ülésen – ahol Lázár Jánost elnökké választották – az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy őt azért is kérték föl, mert ismeri a közpénzek kezelésének rendszerét, és mivel a tartozás egy része az állammal fennálló pénzügyi vitából ered, velük is kell megoldásra jutni. 

"Le kell zárni a múltat, ki kell fizetni az adósságot, el kell számolni a hitelezőkkel, és meg kell indítani egy új teniszfejlesztési programot" – hangzott el az interjúban.

Továbbá az is szóba került, hogy a későbbiekben lesz-e átvilágítás, illetve felelősségre vonás a 3,5 milliárd forintos hiánnyal kapcsolatban. Lázár leszögezte, hogy ezen már túl vannak, hiszen részben lezajlott az átvilágítás, részben pedig több hatósági eljárás is folyamatban van. Ezek tisztázhatják, hogy jött létre ekkora adósság. Azt viszont Lázár János nem hiszi, hogy a volt elnököt, Szűcs Lajost személyes felelősség terheli, de hozzátette, hogy nincs minden tény birtokában. (atv.hu)


 

h i r d e t é s