h i r d e t é s

A Tescónál és a CBA-nál is megjelennek a Honvédelmi Irányító Törzsek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Tescónál és a CBA-nál is megjelennek a Honvédelmi Irányító Törzsek

2020. március 25. - 16:20

 

Újabb 17 vállalat került fel arra a listára, ahol megjelennek a Honvédelmi Irányító Törzsek tagjai. 

A kép illusztráció! - Forrás: penzcentrum.hu

Az illetékesek korábban úgy fogalmaztak, hogy az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú magyar vállalatok biztonságos tevékenységét és zavartalan működését a törzseken keresztül segítik.

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére tett kormányzati intézkedések keretében március 13-án megalakult a Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, amelynek vezetője Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Március 19-én 71, az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú vállalatnál kezdték el a munkát a Honvédelmi Irányító Törzsek. Ezen lista március 25-étől a további 13 vállalattal bővül, a biztonságos élelmiszer-ellátás és a lélegeztetőgépekhez szükséges oxigénellátás biztosítása érdekében.

Az akciócsoportnak az a feladata, hogy azokat

  •   a szolgáltató- és gyártókapacitásokat,
  •   közlekedési,
  •   energetikai,
  •   gyógyszeripari cégeket biztosítsa, amelyek működése létfontosságú a rendkívüli járványhelyzetben Magyarországon.

A Honvédelmi Irányító Törzsek most számos kiskereskedelmi vállalatokhoz fognak kivonulni, hiszen a listán van többek között a Tesco, a CBA, a Spar, és a Coop is. Mellettük gyógyszergyárak is találhatóak a listán (Richter, Sanofi, Egis, Teva) és ipari gázforgalmazók (Linde, Messer, Bus-Oxy és a SAID) is. A 13. vállalat pedig a Magyar Telekom, amely az intézkedés első körében nem szerepelt az érintett vállalatok között. (mfor.hu)


 

h i r d e t é s