h i r d e t é s

A Trefort gimnáziumban is felmerült a koronavírus gyanúja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Trefort gimnáziumban is felmerült a koronavírus gyanúja

2020. március 13. - 16:22

 

Az intézményvezető csütörtökön egy egész osztályt hazaküldött.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziuma - Forrás: wikipedia

Csütörtökön derült ki, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumának egyik osztályába egy olyan diák jár, aki távolabbi kapcsolatban áll egy bizonyítottan koronavírusos beteggel – értesült a Népszava. Úgy tudjuk, a diákot osztályfőnöke azonnal hazaküldte, és kérte, hogy vegye fel a kapcsolatot az illetékes közegészségügyi szervekkel. Ezt követően az iskola igazgatója az egész érintett osztályt hazaküldte, és azt kérte, hogy pénteken se menjenek iskolába.

A Népszava kereste az iskolát, illetve az iskola fenntartóját, az ELTE-t, de azt a választ kaptuk, hogy nem nyilatkoznak. A gimnáziumba járó egyik diák szülőjétől ellenben megtudtuk, az igazgató arról tájékoztatta a szülőket, az említett osztályt az utolsó két óráról küldte haza, az érintett diák esetében azonban „olyan távoli kapcsolatról van szó”, hogy tudomása szerint a népegészségügyi központ nem foglalkozik az üggyel. Értesüléseink szerint a diák egyébként tudott beszélni egy infektológus szakemberrel, aki azt mondta, a fertőzés esélye csekély.

A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, a koronavírus ügyeiben döntéseket előkészítő Operatív Törzset és a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, ám megkeresésünkre egyelőre nem reagáltak. (MTI)


 

h i r d e t é s