h i r d e t é s

A Viking Sigyn csendben eltűnt Magyarországról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Viking Sigyn csendben eltűnt Magyarországról

2019. szeptember 07. - 14:30

 

A Dunáról a Rajnára vezényelték át a Viking Sigynt, azt a szállodahajót, amely 2019. május 29-én este 9 óra 5 perckor elsüllyesztette a Hableány sétálóhajót Budapesten. a Margit had lábánál – derül ki a napi.hu cikkéből. 

Viking Sigyn - Forrás: maszol.ro / 24.hu

A portál a VesselFinderen vette észre, hogy a Viking Sigyn a Budapest és Bukarest közötti Danube Waltz helyett már a Bázel és Amszterdam közötti Rhine Getaway fantázianevű körúton szállít utasokat. A kérdésre,a hogy ennek van-e köze a 28 ember halálával járó balesethez, a cég, a Viking Cruises szűkszavúan így válaszolt:

Júliusban a Viking Sigyn Budapest és más Duna-menti városok között hajózott. 2019 hátralévő részében a hajó új útvonalon közlekedik a Rajnán Bázel és Amszterdam között.

Bár a magyar hatóságokat érte bírálat, amiért állítólag túlságosan gyorsan elengedték  Viking Sigynt a baleset után, rendőrségi közlések szerint a szállodahajón nyolc órán át tartott a helyszíni szemle, amely során minden szükséges adatot rögzítettek. A Viking Sigyn akkori kapitánya, az ukrán állampolgárságú Jurij C. letartóztatásban van Magyarországon vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése, segítségnyújtás elmulasztása miatt, de egy feljelentés nyomán hamis tanúzás és hamis vád miatt is felelnie kell a törvény előtt.

A Hableányon 35 ember – 31 dél-koreai turista, két idegenvezető és a kétfős magyar legénység – utazott a baleset idején. Heten túlélték a szerencsétlenséget, a 28 halálos áldozatközül pedig már csak egynek, egy 41 éves dél-koreai nőnek a holtteste nincs meg. Róla a Hablány matrózának családját képviselő ügyvéd, Magyar György azt mondta, a szakértői jelentések alapján az első áldozat lehetett, akit a Viking Sigyn vagy az öt követő Viking Idun maga alá gyűrt közvetlenül a baleset után. Ha pedig így van, akkor igen kevés esély van arra, hogy valaha megtalálják. (168ora.hu)


 

h i r d e t é s