h i r d e t é s

A Vodafone bejelentette, hogy robotokra cseréli a romániai alkalmazottak egy részét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

A Vodafone bejelentette, hogy robotokra cseréli a romániai alkalmazottak egy részét

2018. szeptember 18. - 07:42

A Vodafone leendő vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalatcsoport 1 700 személyt fog elbocsátani ebben a pénzügyi évben, köztük olyan személyeket is, akik a telekommunikációs vállalat romániai szolgáltató-központjaiban dolgoznak - írja a Financial Times.

Forrás: wall-street.ro

Nick Read, aki hivatalosan a következő hónaptól lesz csak a vállalat vezérigazgatója, a tervezett elbocsátásokkal kapcsolatban elmondta, hogy az egyiptomi, indiai és romániai szolgáltató-központokban dolgozók 8%-ától fognak megválni.

Azért döntöttak az alkalmazottak számának csökkentése mellett, mert így 8 milliárd euróval tudják csökkenteni a kiadásaikat, illetve több típusú, úgynevezett backoffice munkát már robotokra és a munkameneteket könnyítő szoftverekre is rá tudnak bízni.

Az elbocsátásokkal kapcsolatos részleteket novemberben fogják bejelenteni, a pénzügyi eredmények közzétételével egyidőben.

A Vodafone Romániában több szolgáltatásközpontot is működtet. A Vodafone Romania Technologies átlagosan 1 543 alkalmazottat foglalkoztatott 2017-ben, a Vodafone Shared Services Romaniánál átlagosan 238-an dolgoztak tavaly.

A Vodafone pénzügyi szempontból egyébként nincs a legjobb helyzetben, ezért a vállalat vezetői célul tűzték ki, hogy 31 milliárd dollárral csökkentsék a cég adósságát. Nemrég az is szóba jött, hogy a vállalat a telekommunikációs szolgáltatásokhoz szükséges mobiltelefonos térerőt biztosító tornyokat fog eladni ahhoz, hogy csökkentse adósságát. (ft) / transindex.ro

Címkék: 

h i r d e t é s

Clicky