h i r d e t é s

A Völner -ügyben még nem tett tanúvallomást Varga Judit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A Völner -ügyben még nem tett tanúvallomást Varga Judit

2022. június 25. - 05:58

Az igazságügyi miniszter kihallgatását a korrupcióval gyanúsított Völner Pál ügyvédje kezdeményezte.

Varga Judit és Völner Pál - Forrás: MTI

"Úgy gondolom, hogy a tanúzás állampolgári kötelezettség, tehát ha kapok ilyen megkeresést, akkor természetesen el fogok menni" – mondta az igazságügyi miniszter a Telex.hu-nak egy pénteki rendezvényt követően, arra kérdésre, hogy tett-e vallomást a Völner-ügyben.

Varga Judit kihallgatását a korrupcióval gyanúsított Völner Pál ügyvédje indítványozta – írja a 24.hu. Papp Gábor szerint ez azért volna fontos, mivel védence olyan kérdéseket kapott az ügyészségtől, amelyekre csak volt főnöke tudna válaszolni. Ilyen például, hogy a minisztériumban, illetve a tárca alá tartozó egyéb intézményekben kiket miért neveztek ki, vagy váltottak le a posztjukról. Az ügyvéd közölte a portállal, hogy egyelőre nem reagált az ügyészség az indítványára.

Az ügyészség által feszegetett kérdések és Varga esetleges beidézése azért lehet izgalmas, mert a vád szerint Schadl György azért szállított csúszópénzeket rendszeresen Völnernek, hogy az államtitkár elintézze, hogy a megfelelő végrehajtók nyerjenek kinevezést. Eközben a kormány és Varga Judit pedig úgy tesznek, mintha az igazságügyi tárcának és legfőképpen a miniszternek nem lenne semmi köze az ügyhöz. Vargának a kinevezések hátterével kapcsolatos kérdésekre adott válaszai talán árnyalnak majd valamit ezen az elkülönülésen. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s