h i r d e t é s

A WHO figyelmeztet: Európa fáradt, egyre kimerültebb a koronavírus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

A WHO figyelmeztet: Európa fáradt, egyre kimerültebb a koronavírus miatt

2020. október 07. - 06:19

 

A WHO is pontosan látja, hogy milyen kihívásokkal néz szembe Európa, ahol a második hullám minden eddiginél jobban érezteti a hatását, és ez fokozatos kimerültséggel járhat.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az Egészségügyi Világszervezet európai igazgatója intézkedéseket szorgalmazott a koronavírus "fáradtsága", kimerültsége ellen, figyelmeztetve arra is, hogy a vírust érintő apátia bizonyos esetekben már magas szintet ért el.

"A régió országainak összesített felmérési adatai alapján nem meglepő módon a megkérdezettek körében egyre nagyobb a fáradtság."- mondta idézte a CNN Hans Kluge-t a keddi közlemény részeként.

"Bár a fáradtságot különböző módon mérik, és a szintek országonként eltérnek, becslések szerint ez egyes esetekben meghaladta a 60% -ot." – tette hozzá a szakember, aki szintén aggódik a jelenlegi helyzet miatt.

Kluge úgy látja, hogy "ilyen mértékű fáradtságra kell számítani" egy ennyire elhúzódó közegészségügyi vészhelyzet ideje alatt, amikor az állampolgárok "hatalmas áldozatokat hoztak" a vírus legyőzése érdekében.

"Bár mindannyian fáradtak vagyunk, úgy vélem, hogy újra lehet tölteni az erőfeszítéseket a COVID-19 egyre fejlődő kihívásainak kezelésére, amelyekkel szembesülünk." – folytatta a WHO tagja a kedden kiadott közleményében.

Kluge szerint az európai országok megfordíthatják ezt a tendenciát és képesek lehetnek kezelni a vírus terjedését azáltal, hogy kellően odafigyelnek a polgárokra, és közben más megközelítéseket alkalmaznak.

"Az egyetemre visszatérő fiatalok viselkedési igényeinek megértésétől kezdve az idősgondozó otthonokban elszenvedett érzelmi elszigeteltségig a politikán át az emberek viselkedésével, valamint a fáradtsághoz kapcsolható egyre növekvő hatásokat kezelni kell." (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s