h i r d e t é s

Aki eddig telenoros volt, mostantól yetteles lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Aki eddig telenoros volt, mostantól yetteles lesz

2022. január 27. - 10:42

 

Egzotikusan csengő névhez kell hozzászokniuk a magyar ügyfeleknek: Telenor volt, Yettel lett

Forrás: Forbes.hu

A cseh PPF-csoport 2018 tavaszán vásárolta fel a norvég telekommunikációs óriás magyar, bolgár, montenegrói és szerb leányvállalatait. Az akkor aláírt megállapodásban rögzítették azt is, hogy a Telenor legkésőbb 2021 elejéig engedélyezi neve használatát. Ebből végül 2022 lett – a járvány üzletileg „kétségbeesettebb” időszakában alighanem nehezebb lett volna lecserélni a márkát – ; a Telenor Magyarország csütörtök délelőtt jelentette be névváltását.

A Telenor Magyarország Zrt. március 1-jétől Yettel Magyarország Zrt., röviden Yettel néven folytatja működését. A névváltás egy széleskörű folyamat része, amely a PPF-csoport három Telenor néven működő telekommunikációs vállalatát érinti, Magyarországon, Szerbiában és Bulgáriában.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a szolgáltató nem a hosszú éveken át használt Pannon névre vált vissza. Hiába vannak, akik a 20-as számokat mai napig „pannonosként” emlegetik, úgy néz ki, hogy a PPF mindenképpen egységes márkát akart a három országban. Korábban felmerült, hogy „Laa.” lesz az új márka, végül a magyar piacon elsőre hasonlóan furcsán hangzó „Yettel.” mellett döntött a cég.

Az egzotikus hangzás mellett szokatlan, ám a brandépítés világában nem ismeretlen módon pont kerül a név végére. Így köszön majd vissz a név a hirdetésekről és mindenféle arculati anyagokból. Merthogy a névcserével egyidőben természetesen arculatot is vált a vállalat. A telenorkéket a tengerészkék-lime kombinációra cserélik.

A hivatalos hazai domainnyilvántartásból kiderül, a yettel.hu domaint már 2020 januárjában beregisztrálta a PPF. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s