h i r d e t é s

Aki nem Orbánra szavaz, az dögöljön meg?

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Aki nem Orbánra szavaz, az dögöljön meg?

2017. június 18. - 12:18

 

"Magyarország dús ország volt, / Van termése, kincse, vadja, / De amit a bús nép szerzett, / Víg uraság zsebre rakja"
/Ady Endre: Történelmi lecke fiúknak/

"A mai szociális válság újabb és újabb családokat, nyugdíjasokat és dolgozókat ránt majd magával. Lássuk be, hogy ez a kormány szociálisan érzéketlen, és azokat a szociális értékeket, vívmányokat, amelyeket a magyar emberek hosszú évtizedeken át felépítettek, és a rendszerváltás viharai közepette is átmentettek, most kész esztelen módon lerombolni."


Forrás: 24.hu

Vajon ki és mikor mondhatta a fenti mondatokat? Annyira életszerű, mintha ma hangzott volna el, egy olyan vitában, ahol a kormány szociális érzéketlenségéről folyhatott a polémia. Mit gondol a kedves olvasó, melyik ellenzéki párt vezetője ostorozta ilyen bátran a kormányt? Segítek: Orbán Viktor,a 2007 szeptember 18-ai Fidesz gyűlésen.

Az ellenzék akkori magabiztos vezetője - ne felejtsük, túl volt már az ország az őszödi beszéd okozta megrázkódtatásokon - immár több mint hét éve korlátlan ura az országnak. Egymaga dönt mindenben, ellenvéleményt nem ismer, nem tűr meg. Körülötte levő talpnyalói kör lesi, a főnöknek még a hangulatát is. A valamikori liberális ifjúból, mára egy dölyfös, érzéketlen, despota lett, aki az ország jövőjét mindinkább a nagy orosz medvéhez köti.


A szerző felvétele

Az elmúlt, több mint hét év alatt tehát bőven lett volna lehetősége arra, hogy csökkentse a nyomort, a szegénységet, esélyt adjon a leszakadók számára, az emberi életre. Emlékszünk még arra, hogy 2011. szeptemberében arról beszélt a kedves vezető, "senkit sem hagyunk az út szélén". Számtalan ígérete közül, ez azon kevesek egyike, amely megvalósult. A Fidesz tényleg nem hagyott senkit az út szélén, páros lábbal jó fenéken billentve, minden rászoruló, segítségre szorulót berúgtak az árokba, annak is az aljára. Onnan már nincs menekvés, legfeljebb a temetőbe.


Forrás: hvg.hu

Napjainkra hazánkban több mint négymillió ember él a létminimum alatt, kilátástalan helyzetben, kiszolgáltatottan. Százezrek tengődnek emberhez méltatlan körülmények között. Kiút számukra nincs. Esélyük, hogy emberhez méltó körülmények között éljenek, nincs. Gyermekek tízezrei éheznek hétvégén, hiszen a családjukban talán még kenyérre sem futja mindig. Az óvónők, az általános iskolai pedagógusok sokat tudnának arról beszélni - ha mernének -, hogy hétfőnként hány gyermek megy az intézménybe éhesen. A sikertörténetnek beállított közmunkaprogram nem egyéb, mint szemfényvesztés. Nevezhetnénk modern kori rabszolgamunkának is, hiszen a közmunkásnak sincs becsülete, munkájának nincs értéke. Esélyük sincs arra, hogy visszataláljanak a munka világába, így mindent zokszó nélkül vállalnak. A vidéki települések többségén a polgármester élet-halál ura, tőle függ, hogy ki juthat közmunkához. Aki nem gazsulál, netán szólni mer valami nem tetszőt, azt könnyen kipenderítik még a közmunkából is. Oszt jó napot, hogy egy klasszikus idézzek. Orbán Magyarországában, a tehetős ember még gazdagabb lett, a szegényeknek pedig, még annyi sincs, amennyi korábban volt.


A szerző felvétele

Kisnyugdíjasok százezrei tengődnek a lét-nemlét határán, ők azok, akiknek hó végén dönteniük kell, hogy ennivalóra, vagy gyógyszerre költik a kevéske pénzüket. Elkeserítő, hogy a Fidesz kormány csak választási kampányalanyként tekint az idősekre, azt hiszik, pár ezer forintos emeléssel a szavazatukat is megvásárolhatják. Szomorú, hogy a miniszterelnök személyes kegyének állítva jelentette be a legutóbbi nyugdíjemelést is. A nyugdíjasok nem könyöradományt várnak, hiszen több évtizedes tisztességes munka után, joggal számíthatnak arra, hogy nyugdíjukból emberként tudjanak élni. A Fidesz nincs tekintettel arra, hogy nyugdíjas fogyasztói kosár esetében a tényleges infláció mértéke, már ez év elején is jóval meghaladta, a kormány inflációs adatait.


A szerző felvétele

Hét évvel a fülkeforradalom után Magyarországon a jogtalanság, a nyomor, a szegénység uralkodik. A rendszerváltozás óta még ennyi kilátástalan helyzetben élő nem élt a honban. A mai hatalom semmibe sem veszi azokat, akik sokszor emberhez méltatlan körülmények között tengetik napjaikat. Mivel többségük valószínűleg el sem megy szavazni, akkor pedig minek segítsen rajtuk a plebejusnak csúfolt kormány. Aki nem Orbánra szavaz, az dögöljön meg?


 

h i r d e t é s