fbpx Akkor utalja a kormány a 6 milliárd forintot, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva | CIVILHETES

h i r d e t é s

Akkor utalja a kormány a 6 milliárd forintot, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Akkor utalja a kormány a 6 milliárd forintot, ha a Lánchíd csak másfél évig lesz lezárva

2021. június 17. - 08:11

 

Megkezdődött meg a Lánchíd felújítása, a kormány korábban azt ígérte, amint elkezdődnek a munkák, a főváros rendelkezésére bocsátják a korábban ígért 6 milliárd forintot.

A felújítás alatt álló Lánchíd 2021. június 16-án. Ezen a napon teljesen lezárták a Lánchidat és környezetét a gyalogos és a közúti forgalom elől a felújítás idejére, várhatóan másfél évre. - Fotó: MTI/Mónus Márton

Az ATV Híradójának kérdésére, hogy pontosan mikor számíthat az ősszegre a főváros, a Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt közölte: az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik.

Válaszukban azt írták, a Lánchíd felújítását Tarlós István főpolgármesterként hiánytalanul előkészítette, a munkálatokat régen meg lehetett volna kezdeni. Szerintük Karácsony Gergely másfél éves "hídfelújítási késlekedése" több mint ötmilliárd forintjába kerül a budapestieknek, ezt az összeget ráadásul előlegként, mindenféle munkavégzés nélkül előre odaadták a vállalkozónak.

Arról is írnak, hogy a magasabb árban nincs benne a Széchenyi téri villamos-közúti aluljáró és a budavári alagút felújítása sem, és a többi fővárosi beruházással se hangolták össze a Lánchíd felújítását, így Budapesten hosszú időre állandósulhat a közlekedési káosz.

"A kormány minden olyan támogatást biztosít, amelyet a korábbi fővárosi vezetésnek megígért, így a Lánchíd felújítására is rendelkezésre áll 6 milliárd forint. Az ütemezést a tavaly októberi Fővárosi Közfejlesztések Tanács ülésén rögzítették, az összeget akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik" - áll a Miniszterelnökségi Sajtóiroda válaszában. (atv.hu)


 

h i r d e t é s